Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Maximálna obetavosť a NAJVÄČŠÍ bojovník v NHL: Syn legendárneho Lemieuxa trpel, ale bojoval

NEW YORK - Jack Hughes strelil premiérovo v kariére dva góly v jednom zápase, pridal aj asistenciu a pomohol New Jersey k víťazstvu 4:3 na ľade New York Rangers.
Zdroj: 38449
Zdieľajte:

"Je to skvelé, teším sa z toho. Cítim, že sa zlepšujeme ako tím a napredujem aj ja osobne. Ďakujem trénerovi Lindymu Ruffovi, ktorý mi verí a dáva mi veľa priestoru," povedal prvý muž draftu 2019, ktorý je so šiestimi bodmi (2+4) zatiaľ najproduktívnejší hráč "diablov".

V drese Rangers stále čaká na prvý bod v NHL draftová jednotka z roku 2020 Alexis Lafreniere. Bol to prvý priamy súboj 19-ročných útočníkov Hughesa a Lafreniera, v NHL proti sebe nastúpili šesnástykrát v histórii dvaja tínedžeri, ktorí boli draftovými jednotkami dva roky za sebou. V bránke Devils zažiaril Mackenzie Blackwood, keď zlikvidoval 47 striel. "On je príčinou prečo vyhrávame, dodáva nám sebavedomie," chválil svojho brankára Hughes. "Vypracovali sme si množstvo šancí, ale musíme byť v niektorých veciach dôslednejší a precíznejší," zdôraznil tréner "jazdcov" David Quinn.

Kouč Devils Ruff sa tešil proti svojmu bývalému tímu, uplynulé tri sezóny bol asistentom Rangers. Štyri minúty pred koncom narazil na mantinel hviezdny útočník Rangers Mika Zibanejad a na ľad sa už nevrátil. Po zápase tím o jeho zdravotnom stave neinformoval.

Prečítajte si aj

VIDEO Chára ukázal, čo je to obetavosť a bojovnosť: Ani bolestivé zostrelenie ho nezastavilo

V zápase zaujal a ohúril aj syn veľkej hokejovej legendy. O zaujímavý moment sa v zápase postaral kanadský útočník Brendan Lemieux, ktorý predviedol naozaj heroické bránenie. Rodák z Denveru vo farbách New York Rangers predviedol naozaj obdivuhodnú obetavosť, keď v úvode druhej tretiny zblokoval nohou tvrdú strelu súpera a ledva sa zbierajúc z ľadu nezamieril na striedačku, ale pokračoval v úpornom bránení. Ďalšia rana súpera, ktorá ho zasiahla, síce ešte viac prehĺbila jeho zranenie, ale syn legendárneho Claudea Lemieuxa by údajne mal byť jazdcom v najbližšom súboji na ľade Pittsburghu k dispozícii.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, TASR

Diskusia

Podobné články