Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Chára ukázal, čo je to obetavosť a bojovnosť: Ani bolestivé zostrelenie ho nezastavilo

PITTSBURGH - Zdeno Chára sa síce ani v štvrtom zápase v drese Washingtonu Capitals nedočkal bodového zápisu, ale na ľade Pittsburghu Penguins dal aj tak opäť o sebe vedieť.
Zdroj: 38433
Zdieľajte:

Poriadnu dávku obetavosti predviedol Zdeno Chára v poslednom vystúpení v drese Washingtonu Capitals na ľade Pittsburghu Penguins. V dôležitých momentoch za vyrovnaného stavu 3:3 sa v úvode záverečnej časti hry museli Capitals brániť vo štvorici presilovke súpera.

Slovenský obor obetavo vlastným telom vykryl delovku strieľajúceho kanadského útočníka Jareda McCanna, ktorý Cháru zrejme zasiahol do citlivejších miest, kde nebol až taký krytý. Slovák sa okamžite porúčal na ľadovú plochu a spomalené zábery ukázali, že z ľadu sa dvíhal s bolestivou grimasou na tvári. Po pomalom a neistom postavení sa ale absolútne neváhal a okamžite korčuľoval pred vlastnú svätyňu aby spoluhráčom ďalej pomáhal v bránení pri končiacej sa presilovke súpera.

Prečítajte si aj

Chárovci kvôli Ovečkinovi a spol. schytali pokutu: Akceptujeme rozhodnutie NHL

Capitals napokon na ľade súpera prehrali tesne 4:5 po predĺžení., keď duel rozhodol hviezdny Sidney Crosby v 71. sekunde predĺženia. Chára strávil na ľade 18 minút aj 51 sekúnd, jeho slovenský spoluhráč Richard Pánik zaznamenal prvý bod v sezóne, keď asistoval pri góle Ellera, ale tréner Capitals Peter Laviolette sa po tesnej prehre hneval, že jeho tím nedotiahol dobre rozbehnutý zápas do konca: "Prvá tretina bola z našej strany jedna z najlepších v sezóne, ale potom sme si sami strelili do nohy. Začali sme robiť zbytočné chyby."

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, TASR, nhl.com

Diskusia

Podobné články