Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Pardubice získali výraznú posilu v podobe dlhoročného hráča NHL, prísť by mal aj ruský majster sveta

PARDUBICE - Na kontrakte do konca sezóny 2020/21 sa s českým klubom HC Dynamo Pardubice dohodol skúsený útočník Andrei Kostitsyn.
Zdroj: 11918
Zdieľajte:

35-ročný Bielorus odohral sedem rokov v NHL, kde nastupoval za Montreal Canadiens a krátko bol súčasťou Nashville Predators. Celkovo v profilige odohral 447 stretnutí (117+122). Od roku 2012 nastupoval v KHL, počas tohto ročníka bol súčasťou Neftekhimik Nižnekamsk.

Andrei Kostitsyn reprezentoval Bielorusko na desiatich svetových šampionátoch, vyhral AHL v drese tímu Hamilton Bulldogs. "Habs" ho draftovali v roku 2003 v prvom kole ako celkovú desiatku. Dvakrát sa stal najlepším hokejistom Bieloruska (2008, 2020). Jeho brat Sergei Kostitsyn sa, v rovnako v stredu, stal hráčom slovenského útočníka nadnárodnej IceHL, ktorým je iClinic Bratislava Capitals.

Prečítajte si aj

Poikonen: Čas je mojou najväčšou výzvou, priniesť chcem fínske prvky

HC Dynamo Pardubice má na lane ďalšie známe meno. Portál eliteprospects.com informuje o tom, že do klubu by mal pribudnúť 36-ročný ruský brankár Konstantin Barulin. Doposiaľ celú kariéry hrával v KHL a predtým v najvyššej ruskej lige za popredné tímy ako Spartak Moskva, Khimik Mytišči, CSKA Moskva, AK Bars Kazaň či Avangard Omsk. V aktuálnom ročníku nastupuje za Neftekhimik Nižnekamsk. Barulin má v zbierke zlato, striebro aj bronz zo seniorských MS.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články