Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Poikonen: Čas je mojou najväčšou výzvou, priniesť chcem fínske prvky

BANSKÁ BYSTRICA - Nový fínsky tréner HC ´05 Banská Bystrica, ktorým sa stal Tuuka Poikonen, viedol v stredu doobeda prvý tréning vo svojom novom pôsobisku. Ešte predtým mal pred hráčmi klasický príhovor a následne všetci vykorčuľovali na ľad v B-hale.
Zdroj: 38425
Zdieľajte:

Cestou zo šatne sa zastavil aj pri skupinke novinárov: "Čaká ma veľa nových výziev. Za šancu od Banskej Bystrice som vďačný, no predo mnou je veľa práce," boli jeho prvé slová do médií. Tím chce dostať do predkola play-off: "Ešte neviem, čo presne môžem očakávať, ale verím si a takisto verím, že ako tím budeme hrať lepšie ako v posledných týždňoch," dúfa 35-ročný Poikonen.

Prečítajte si aj

LaCouvee sa rozlúčil s Trenčínom a zamieril za životnou výzvou do NHL, Dukla našla náhradu vo Fínsku

Zatiaľ má skúsenosti len z juniorských kategórií, pôsobil predovšetkým v klube Ilves Tampere: "Chcem do tímu priniesť fínske prvky. Takisto musíme hrať všetci ako jeden a zvýšiť tempo v zápasoch. To bude najdôležitejšie. Zároveň potrebujeme byť agresívnejší pred bránkou súpera," prezradil rodák z Ylöjärvi.

Nad ponukou od HC ´05 dlho neváhal: "Bola to skvelá príležitosť. Klub má bohatú a úspešnú históriu a výborný manažment. Počul som len samé pozitíva. Hráčov však veľmi nepoznám, musím sa s nimi čo najrýchlejšie zoznámiť a spoznať ich herné prednosti. Práve čas je pre mňa najväčšou výzvou. Prvýkrát tréning vediem v utorok a už v piatok hráme zápas," dodal Tuukka Poikonen.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články