Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Valtonen sa posťažoval na rozhodcov: Je to frustrujúce a nespravodlivé. Mikula bol až príliš stručný

MICHALOVCE - Po dvoch týždňoch na seba narazili hráči Michaloviec a Popradu. Celkovo šiestu vzájomnú bitku v sezóne absolvovali na Zemplíne.
Zdroj: 37711
Zdieľajte:

Líder z Popradu neprišiel do Michaloviec v plnej sile. Päť hráčov základnej zostavy (Brejčák, Haščák, Vandas, Tavi a Preisinger) v tejto dobe absentuje. Tréner Peter Mikula ku Skokanovi a Svitanovi doplnil do prvého útoku navrátilca z MSJ v Kanade Filipa Mešára, ktorý strelil gól na 1:1. Hosťom zlomil väzy presný zásah Takáča, a to rovno pri ich presilovke.

Prečítajte si aj

Tréner Košíc mal ťažké srdce na súpera: Škoda, že sa to v lige objavuje, pretože to dehonestuje prácu hráčov

"Odohrali sme zlý zápas. Dopustili sme sa veľa individuálnych chýb, z čoho pramenili michalovské góly. Jednoducho asi sme si zaslúžili prehrať," krátko komentoval tesnú prehru 4:3 v Michalovciach lodivod popradského lídra Mikula. Jeho náprotivok Tomek Valtonen mal pochopiteľnejšie pozitívnejší pohľad na výkon hráčov po víťazstve, keď na ich štíte ostal jeden z veľkých ašpirantov na celkové prvenstvo. "Myslím si, že to bol naozaj dobrý zápas z našej strany. Chvalabohu za gól Takáča, ktorý už potreboval skórovať. Udrel vo chvíli, keď sme hrali zbytočné oslabenie o jedného hráča. Rovnako tak ma potešil aj Korhonen, ktorému sa v ostatnom období darí," narážal na dvojgólovú porciu v stretnutí 33-ročného krajana. Následne vystrihol moment, ktorý si zafixoval od naskočenia do slovenskej extraligy.

Pozrite si aj

VIDEO Réway predviedol škaredý zákrok na útočníka Nitry Andreja Kollára

"Rozmýšľam však nad jednou vecou. Bol som hokejista veľa rokov. Taktiež už dlho pôsobím ako tréner. Toto je moja dvanásta sezóna. Nikdy som však nevidel, aby počas našej presilovky boli hráči štyri razy potrestaní, keď sa dotkli súperovej hokejky. Nám sa to stalo dvakrát proti Popradu. Nie som toho názoru, že ide o náhodu. Opakujem, nikdy som sa s tým nestretol. A zrazu na Slovensku rovno štyrikrát. V lige mám za sebou asi dvadsať zápasov. Prakticky sa to deje každý piaty duel. To sa nemôže diať. Je to frustrujúce a nespravodlivé," zakončil obsiahlejší monológ michalovský kormidelník Tomek Valtonen.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články