Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tréner Košíc mal ťažké srdce na súpera: Škoda, že sa to v lige objavuje, pretože to dehonestuje prácu hráčov

NITRA - Hokejisti Nitry prehrali v 32. kole Tipsport extraligy s Košicami 2:3 po predĺžení a nájazdovom rozstrele.
Zdroj: 37206
Zdieľajte:

Úvodná tretina priniesla viacero spálených šancí. Prvú tutovku zahodil v 4. minúte hosťujúci Mráz, ktorý mal pred sebou odkrytú bránu. V 9. minúte nastrelil žŕdku nitriansky útočník Slovák. To ho však mrzieť nemuselo, pretože v 14. minúte poslal Nitru do vedenia Minárik.

V prostrednej časti hry boli jasne lepším mužstvom Košice. Výrazným spôsobom k tomu pomohol rýchly gól z hokejky Mráza, ktorý sa presadil v 24. sekunde. Oceliari” viackrát zatlačili súpera v obrannom pásme. V 28. minúte ešte zlé striedanie prvej útočnej formácie “corgoňov” dokázal napraviť Cowley, no o tri minúty už nestačil ani brankár Nitry. Obrana domácich si zle rozdelila hráčov a osamotený Klhůfek už nezaváhal - 1:2.

Pozrite si aj

VIDEO Réway predviedol škaredý zákrok na útočníka Nitry Andreja Kollára

V 45. minúte dal obrovskú príležitosť na zmenu skóre Réway, ktorý nebezpečným hitom v strednom pásme zostrelil Kollára a putoval pod sprchy. Päťminútová presilovka však Nitranom nevyšla a bránu Sedláčka prakticky neohrozili. Tlak domácich v závere nebol príliš silný, no v hre bez brankára sa Nitrania predsa dočkali vyrovnania. Tvrdoňovu prihrávku si 34 sekúnd pred koncom zrazil do vlastnej brány korčuľou jeden z brániacich hráčov Košíc - 2:2.

Predĺženie ponúklo najväčšiu šancu na rozhodnutie Nitre. Presilová hra však domácim opäť nevyšla. V samostatných nájazdoch rozhodol typickým nájazdom Belluš.

"Nebol to vydarený zápas. Chýbalo nám sebavedomie, čo bolo vidieť v súbojoch. V defenzíve sme iba tieňovali košických hráčov, ktorí pôsobili pohybom veľmi dobre. Zlyhali nám presilové hry, v ktorých špeciálne formácie absolútne nefungovali,“ zhodnotil prehru svojich tréner Nitry Antonín Stavjaňa.

Jeho košický náprotivok Jan Šťastný pochválil oceliarov za skvelý výkon, ale čiernou škvrnou na zápase podľa kormidelníka hostí bolo časté simulovanie na strane súpera: "Musím povedať, že sme odohrali parádny zápas. Hrali sme zodpovedný, jednoduchý hokej. Udržali sme sa v útočnej tretine na puku a dokázali sme reagovať na nepriaznivý vývoj. Škoda záveru, kde si myslím, že sme mali na ľade najskúsenejších hráčov, no situáciu sme zahrali zbŕklo a súper so šťastím vyrovnal. Sme spokojní s dvomi bodmi, keďže v Nitre nie je jednoduché vyhrávať. Na druhú stranu nás mrzí, že sme jeden stratili. Chceme sa pohybovať v tabuľke vyššie, ako sa nachádzame a potrebujeme trojbodovú sériu. Chcem vyzdvihnúť prácu našich špeciálnych formácií na oslabeniach, ktorí zblokovali veľa striel. Mrzí ma simulovanie a „skákanie“. Myslím si, že dnes domáci Tvrdoň párkrát niektorým veciam zbytočne „pridal“. Je škoda, že sa to v lige objavuje, pretože to dehonestuje prácu hráčov. Keď si toto prečíta, tak verím, že nabudúce už súboj ustojí. Keď to faul nebude, tak verím, že príde za rozhodcom a faul odvolá.“

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články