Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Chára a Pánik nechýbali pri dráme na ľade Pittsburghu, železný muž strelil jubilejný stý gól

NEW YORK - Hokejisti Floridy Panthers úspešne vstúpili do novej sezóny zámorskej NHL, keď vo svojom úvodnom súboji na domácom ľade zdolali Chicago 5:2. Prispel k tomu brankár Chris Driedger 23 úspešnými zákrokmi. Chicago prehralo aj v treťom zápase ročníka.
Zdroj: 38354
Zdieľajte:

Domáci obranca Keith Yandle zaknihoval jubilejný 100. gól v kariére v NHL. Zároveň predĺžil svoju šnúru štartov, nastúpil na 867. zápas v rade, čo je najdlhšia aktívna séria a celkovo štvrtá najdlhšia v histórii NHL. Viac zápasov nepretržite odohrali iba Doug Jarvis (964), Gary Unger (914) a Steve Larmer (884). Pritom 34-ročný "železný muž" mohol rozhodnutím klubu ľahko prísť o svoju sériu. Tesne pred začiatkom sezóny tréner John Quenneville naznačil Yandlovi, že vypadol z jeho plánov a klub sa ho bude snažiť vymeniť. V piatok mu kouč povedal, že v prvom stretnutí sezóny ho zrejme posadí na tribúnu, no po sobotňajšom tréningu svoj úmysel zmenil. "Bol som pripravený nastúpiť a čakal som na moment, keď dostanem šancu. Strelený gól mi pomohol ešte vygradovať svoj výkon. Potešilo ma, ako chalani zareagovali a ako sa kvôli mne obetovali," povedal pre nhl.com Yandle.

Darilo sa novým posilám "panterov", Švéd Patric Hörnqvist a Fín Eetu Luostarinen zaznamenal pri debute v novom tíme zhodne gól a asistenciu. Luostarinen, ktorý odštartoval ročník v KalPe Kuopio, si v profilige otvoril gólový účet. "Samozrejme, pred kempom som odohral niekoľko zápasov vo fínskej lige, čo mi veľmi pomohlo. Chcel som na to nadviazať. V prvom zápase som sa cítil veľmi dobre," vyslovil sa 22-ročný fínsky center. Panthers mali minulý týždeň hrať dva zápasy s Dallasom, no pandémia koronavírusu v tíme Stars ich nedovolila uskutočniť. Chicago stále čaká na prvé body, aj v treťom zápase ročníka inkasovalo päť gólov, predtým prehralo s obhajcom titulu Tampou Bay 1:5 a 2:5.

Hokejisti Pittsburghu Penguins zaznamenali prvé víťazstvo v novej sezóne, keď si poradili doma s Washingtonom Capitals 4:3 po predĺžení a nájazdoch. V nich sa ako jediný presadil vo štvrtej sérii Jake Guentzel. Pri svojom nájazde najprv ramenami rozpohyboval brankára Iľju Samsonova a potom mu elegantne poslal puk bekhendom pomedzi betóny. "V rozstrele musíte sledovať hráčov, ktorí idú pred vami. Každý z nich má svoje triky a pár možností, ako nájazd zrealizovať. Ako som ich sledoval, rozhodol som sa, že skúsim toto," povedal Guentzel pre nhl.com. Za Penguins nastúpil v bránke po takmer dvoch rokoch Casey DeSmith a predviedol 20 úspešných zákrokov.

Prečítajte si aj

Ak si Spezzu niekto stiahne z waiver listiny, tak ukončí kariéru

Capitals prvýkrát v ročníku nebodovali naplno. Kapitán Alexander Ovečkin si pripísal gól a asistenciu, jeho presný zásah bol prvý v sezóne a celkovo 707. v jeho profiligovej kariére. Už iba jeden mu chýba, aby sa v historickej tabuľke strelcov vyrovnal siedmemu Mikeovi Gartnerovi. "Odohrali sme svoj tretí zápas po dlhých mesiacoch bez hokeja. Už sme trochu cítili únavu, navyše sme nastúpili proti skutočne výbornému tímu. Musíme sa trochu zobudiť a uvedomiť si, čo máme robiť," vyhlásil ruský kanonier. V drese Capitals opäť nechýbali dvaja slovenskí reprezentanti. Zdeno Chára strávil na ľade 19:18 minút a zaznamenal tri strely na bránku, tri "hity", dva bloky a jeden plusový bod. Richard Pánik odohral 13:21 minút, taktiež trikrát ohrozil súperovu bránku, pridal štyri bodyčeky, no pripísal si jednu "mínusku".

NHL - sumáre:

PITTSBURGH PENGUINS - WASHINGTON CAPITALS 4:3 pp a sn (1:2, 2:1, 0:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 1. Rodrigues (Dumoulin, Guentzel), 23. Sceviour (Blueger), 33. Pettersson (Zucker, Rust), rozh. nájazd Guentzel – 13. Dowd, 15. Ovečkin (Kuznecov, Wilson), 31. Bäckström (Kuznecov, Ovečkin). Brankári: DeSmith - Samsonov, strely na bránku: 27:23.

FLORIDA PANTHERS - CHICAGO BLACKHAWKS 5:2 (0:0, 2:1, 3:1)

Góly: 21. Ekblad, 26. Yandle (Huberdeau, Luostarinen), 44. Luostarinen (Verhaeghe, Stralman), 46. Hörnqvist (Huberdeau, Gudas), 57. Huberdeau (Barkov, Hörnqvist) – 33. DeBrincat (Keith, Kane), 43. Murphy (Keith, Suter). Brankári: Driedger - Delia, strely na bránku: 29:24.

Slováci v akcii:

Zdeno Chára (Washington) 19:18 0 0 0 +1 3 0

Richard Pánik (Washington) 13:21 0 0 0 -1 3 0

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články