Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zvolen si pred dohrávkou v Michalovciach pripravil plán, ktorý stopercentne vyšiel

ZVOLEN - 8. kolo Tipos extraligy je s veľkým časovým výpadkom už minulosťou. Jeho zápasy sa mali hrať ešte v októbri minulého roka, ale koronavírus to nedovolil. Bolo potrebné počkať do januára. Michalovská Dukla hostila jedného z favoritov na titul - HKM Zvolen. Novoročná bodová séria Zemplínčanov bola zastavená.
Zdroj: 38243
Zdieľajte:

"Odohrali sme veľmi dobrý zápas, ktorý bol založený na kolektívnom výkone. Chalani všetko podriadili víťazstvu. Tri body si zaslúžili za podrobenie sa, aby sme z Michaloviec odišli ako víťazi," nechal sa počuť jeden z asistentov trénera Petra Oremusa vo Zvolene Andrej Kmeč.

Prečítajte si aj

NHL: Tomáš Tatar skóroval po krásnej prihrávke, ale prehral, Černák pomohol k hladkej výhre nad Chicagom

Rytieri bez okolkov vybehli na Duklu a pochvalu si zaslúžia predovšetkým za zvládnutý záver prvého dejstva, ktorý okorenili o dva góly. Dlhý čas si držali náskok 3:1, ale v poslednej tretine ho zmazali presné zásahy McCormacka i Korhonena. "Michalovce robili všetko pre to, aby výsledok zvrátili. Zopár pukov nám súper v našej tretine pochytal, dostal nás do tlaku a vyrovnal. Oddychový čas niekedy pomôže, inokedy nie. Tentoraz sa nám vyplatil. Potom prišiel gól z protiútoku a už sme to udržali," narážal na rýchlu odpoveď zverenca Chlepčoka, ktorý takmer okamžite gólovo reagoval a ľahkým bekhendom medzi betóny Tomeka upravil stav na 3:4. Trinásť sekúnd pred koncom pohodlne dopravil puk do prázdnej michalovskej brány Radovan Bondra a bolo rozhodnuté. Klub spod Pustého hradu zasiahla nečakaná maródka a v domácom prostredí ostala šestka dôležitých útočníkov. Ich náhradníci vôbec nesklamali.

Prečítajte si aj

Legendárny Todd Bertuzzi začal trénovať na Slovensku: Klub z Tekova ako výborná organizácia

"Samozrejme, neteší nás, že máme toľko maródov. Na druhej strane máme celkom široký káder. Mladí chalani zacítili šancu. Majú chuť i energiu. Momentálne to zvládame. Sme za to radi, ale najradšej budeme, ak sa nám vrátia hráči, ktorí teraz nemôžu hrať," vyjadril sa k hráčom Jedlička, Gajdoš, Ďuriš, Chlepčok alebo Gubančok, ktorí museli zaskakovať za ofenzívne články McPherson, Mikúš, Stupka či Viedenský. Zvolenský tréner následne uviedol, prečo sa do brány nepostavil švédsky gólman Robin Rahm, ale Adam Trenčan, ktorý prišiel do HKM po takmer päťročnom pôsobení na Zemplíne.

Pozrite si aj

VIDEO Sidney Crosby predviedol svoju šikovnosť, ktorou zaskočil súperovho brankára a skóroval

"Bol to jeden z faktorov, že pozná michalovské prostredie. Dlhšie sme to mali takto naplánované. Je to jednoducho preto, že máme v januári veľa zápasov a chceme to rozdeliť na oboch brankárov. Adam sa však ukázal vo výbornom svetle a bol veľkou časťou nášho úspechu. Nominovať ho na zápas bola dobrá voľba. Vyšlo to," doplnil k súboju Michalovce - Zvolen (3:5) 43-ročný tréner hostí Andrej Kmeč.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články