Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Do Banskej Bystrice sa vracia skúsený útočník, naposledy pôsobil v Taliansku

BANSKÁ BYSTRICA - Na zmluve do konca sezóny 2020/21 sa s HC ´05 Banská Bystrica dohodol skúsený útočník Brian Ihnacak, ktorý pod Urpínom nastupoval aj v predošlom ročníku.
Zdroj: 35063
Zdieľajte:

Počas prebiehajúceho ročníka bol 35-ročný hokejista súčasťou druholigového talianskeho tímu Meran/Merano, lenže nastúpil iba raz (0+2) a odišiel na základe dohody s vedením klubu, pre ktorý je v súčasnosti prioritou stabilizovanie rozpočtu a znižovanie nákladov v náročnom ročníku ovplyvnenom koronavírusom. Spoločne s ním skončil aj 58-ročný Miroslav Ihnačák, Brianov strýko.

Prečítajte si aj

Mužstvu chýba sebavedomie, myslí si Mlynarovič. Volali mu Koval aj Chudý

Ihnacak v predošlej sezóne odohral za „Baranov“ dvanásť zápasov a získal rovnaký počet bodov za päť gólov a sedem asistencii. Pôvodom je Slovák, aj keď sa narodil v kanadskom Toronte, pretože jeho otec Peter Ihnačák v tom čase hrával v drese tamojších Maple Leafs NHL.

Na Slovensko prišiel hrať prvýkrát v sezóne 2007/08 a za MHK Kežmarok v najvyššej súťaži odohral 37 stretnutí (9+10). Na ročník sa vrátil do zámoria, pôsobil v ECHL, ale na sezónu 2009/10 prišiel späť na Slovensko.Dvakrát nastúpil za Kežmarok, osemkrát za Zvolen a ďalšie dva duely pridal v drese Popradu.

Taliansko reprezentoval prvýkrát na MS 2014, kedy v siedmich dueloch nebodoval. Reprezentoval aj o rok v B-kategórii, vtedy v piatich dueloch strelil dva góly a pridal dve asistencie. Naposledy si obliekol taliansky dres počas sezóny 2015/16 v troch prípravných stretnutiach.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hc05.sk

Diskusia

Podobné články