Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Liška komentoval výkony SR 20 v Edmontone: Petrovický zaviedol prvky Ramsayho, Bokroš to chcel inak

BRATISLAVA - Slovenský hokejista Adam Liška sa obzrel za tohtoročnými výkonmi slovenskej reprezentácie do 20 rokov na svetovom šampionáte v Kanade.
Zdroj: 32011
Zdieľajte:

Útočník klubu KHL Severstaľ Čerepovec stihol vidieť z piatich slovenských zápasov iba jeden. "V televízii som videl len súboj so Švajčiarskom, ale výsledky som zaregistroval všetky. Výkony priamo v zápasoch, okrem toho so Švajčiarmi, som mal len sprostredkovane z médií," vyslovil sa v rozhovore pre sportinak.sk bratislavský rodák.

Prečítajte si aj

Eduard Šimun po odchode z Banskej Bystrice zamieril do druhej najvyššej súťaže

Prezident SZĽH Miroslav Šatan pri svojom hodnotení poznamenal, že sa medzi juniorskou a seniorskou reprezentáciou podarilo prepojiť herný systém. Na základe predvedených výkonov bolo na tom niečo pravdy. Súhlasné stanovisko zaujal aj slovenský reprezentant. „Z toho, čo som videl, tak áno. V zápase so Švajčiarmi bolo badateľné, že sa chalani snažili hrať aktívne aj v útočnom pásme. Takže nejaké prvky zo systému Craiga Ramsayho tam určite boli," vraví Liška, ktorý bol v roku 2019 účastníkom majstrovstiev sveta do 20 rokov.

Prečítajte si aj

Václav Čížek sa vracia na Slovensko, podpísal zmluvu s účastníkom SHL

V 5 zápasoch strelil 2 góly a pridal 3 asistencie. V tom čase viedol juniorský národný tím dnes súčasný lodivod Detvy Ernest Bokroš, ktorý po tomto šampionáte odstúpil. „Každý tréner si zvolí svoj systém. Keď sme tam boli my, tak sme museli hrať na to, na čo máme. Preto sme väčšinou hrali zodpovedne obranu v strednom pásme a to bol trocha rozdiel. Mali sme iný obranný systém a museli sme v ňom hrať inak. Výsledok bol však v podstate rovnaký vtedy aj teraz," dodal pre sportinak.sk Adam Liška v súvislosti s porovnávaním systémov SR 20 predtým, a teraz, ktorý v tom istom roku absolvoval aj MS 2019 v Košiciach.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sportinak.sk

Diskusia

Podobné články