Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Chudý: Takto slabo som svoje mužstvo ešte nikdy nevidel hrať. Byť prezidentom, trhal by som zmluvy

ZVOLEN - Banská Bystrica prehrala šiesty raz po sebe a navyše podala veľmi slabý výkon. Tréner Miroslav Chudý po zápase pomenoval veci priamo a na rovinu, na nič sa nevyhováral a svojim zverencom pred médiami uštedril nanajvýš kritické slová.
Zdroj: 38033
Zdieľajte:

"Barani" v piatok nestačili na Nové Zámky (1:1). Na konci prvej tretiny síce priebežne vyrovnával Alexis D´Aoust, lenže to bolo z domácej strany všetko. Hostí mnohokrát podržal skvelý Henrik Kiviaho, avšak herný prejav trojnásobného majstra v tejto sezóne hrajúceho zväčša s mladíkmi bol nesmierne slabý: "Slová sa mi hľadajú veľmi ťažko. Nechcem povedať niečo zlé, pretože náš výkon, ak vôbec spĺňal nejaké kritériá, tak prvoligové. Bola to jedna veľká katastrofa. Pri hokeji som už dlho, ale takto slabo som svoje mužstvo ešte hrať nevidel," otvorene konštatuje tréner Chudý.

Prečítajte si aj

Do Banskej Bystrice prišiel obranca z Michaloviec, Dvorský prepisuje historické zápisy

"Po prvej tretine sme si povedali, že musíme pridať, takto hrať nemôžeme. Neboli tam emócie, nič. Nakoniec bola prvá tretina najlepšia. Ja som šiel úplne dole, tam nepomohol krik ani pekné slovo. Výkon bol katastrofálny, bez emócii či nasadenia. Vyzerali sme ako keby sme sa prvýkrát stretli. Som nahnevaný, keď to mám povedať slušne. Chalanov som nespoznával. Chápem, že hráči majú isté limity vo výkonnosti, ale tá bojovnosť, nasadenie a srdce tam musí byť. Neviem, či si uvedomujú, za aký klub hrajú a reprezentujú," pokračoval bez servítky 58-ročný kouč.

Príčinu však hľadal ťažko: "Každý hráč je zodpovedný za svoj výkon. Ja keby som bol prezidentom, tak roztrhám všetky zmluvy. Takto to nemôže byť. Chalani dostali šancu hrať v takomto klube. Oni musia trhať ľad na tréningoch aj zápasoch. Môžeme prehrať, ale nie takto. Nenechám tento zápas len tak," zdôraznil Miroslav Chudý.

Debut Dalibora Dvorského bol aspoň jedným z mála pozitív. Vo veku 15 rokov, 6 mesiacov a 24 dní sa stal druhým najmladším hráčom v histórii najvyššej slovenskej súťaže. Hral naozaj dobre, mal aj dve náznaky veľkej šance: "To je ten paradox, že príde 15-ročný hráč a patrí k našim najlepším. Ako je to možné?! Samozrejme, všetka česť, že takto naskočil. Vlastne ešte na rozcvičke sme čakali na ostaršenie, takže sme nevedeli, či bude hrať. Skočil do toho rovnými nohami a na ten vek sa úlohy zhostil veľmi dobre. Je to jediný svetlý moment v zápase," dodal Chudý.

Prečítajte si aj

15-ročný Dvorský žiari vo Švédsku, na NHL ešte nemyslí a v Tipos Extralige môže prepísať historické zápisy
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články