Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Skončili lepšie ako Slováci, aj tak nie sú spokojní ako my: VIDEO kouč Česka zhodnotil vystúpenie na MS

PRAHA - Kým tréner slovenských mladíkov Róbert Petrovický vyslovil v podstate spokojnosť s konečným ôsmym miestom, ktoré naši mladíci dosiahli aj vlani, český tréner Karel Mlejnek použil pri hodnotení mladíkov našich susedov podstatne tvrdší meter.
Zdroj: 38095
Zdieľajte:

"Samozrejme šampionát možno hodnotiť z pohľadu výsledku ako neúspešný, skončili sme vo štvrťfinále. Nechcem žiadny alibizmus typu covidový rok, kedy hráči mesiac nehrali. Jednoznačne nášmu tímu chýbala zručnosť v rýchlosti a z pohľadu produktivity rozdieloví hráči," uviedol na úvod online rozhovoru s novinármi český kouč Karel Mlejnek, ktorý by ani s odstupom času na štvrťfinálovej zostave s Kanadou nič nezmenil: "Myslím, že Lukáš Pařík odchytal slušné stretnutie s Ruskom. Musel riešiť tri štyri komplikované situácie, inak mu tím veľmi pomohol. Bohužiaľ zápas s USA sa mu nevydaril. Na posledné stretnutie v skupine sme sa rozhodli pre Nicka Malíka a z toho dôvodu potom aj vo štvrťfinále," doplnil k nasadeniu gólmanov.

V tom, že Česko aktuálne ďaleko zaostáva za hokejovou elitou má kormidelník úplne jasno. "Jednoznačne zaostávame za top päťkou. Nevychovávame rozdielových hráčov typu Stützleho z Nemecka. Hlavne si myslím, že naši hráči sú produktom nielen spoločnosti, ale predovšetkým systému a našej práce v kluboch. Tam si myslím, že potrebujeme na všetkých vekových úrovniach prácu zlepšiť. Hlavne zručnosť v kombinácii s rýchlosťou a správne návyky, na ktorých je najviac potrebné pracovať, aby sme sa svetu priblížili. To bolo zrejmé všetkým," uviedol kouč pre hokej.cz.

Prečítajte si aj

Marián Gáborík zhodnotil vystúpenie dvadsiatky a načrtol budúcnosť hokejového Slovenska

Jeho tvrdenia podľa neho potvrdzujú aj slová kanadského kormidelníka Andrého Tourignyho po štvrťfinálovom súboji: "Ja ho budem citovať z vydania edmontonských novín po našom zápase, že skrátka aktuálne Česi nemajú talent, nemôžu ho ukázať ako ostatné krajiny. Môžu ponúknuť srdce, odhodlanie, odolnosť a vďaka týmto atribútom môžu aktuálne vzdorovať tímom top päťky."

"Všetci by sme si veľmi priali, aby to štandardom nebolo. Finančné zabezpečenie klubov smerom zo zväzu aj metodickými materiálmi je, je potrebné zlepšiť na všetkých vekových kategóriách prácu v klube a zamerať sa na výchovu a rozvoj rozdielových hráčov. V momente, kedy máme najproduktívnejšieho hráča na štyroch bodoch, tak asi nemôžeme pomýšľať na vyššie miesta," pokračoval kriticky Mlejnek.

Českí mladíci v silnej skupine podľahli vysoko Švédsku 1:7, senzačne zdolali Rusko 2:0, debakel schytali aj od USA (0:7) a štvrťfinále vybojovali demoláciou outsidera z Rakúska (7:0). Pritom aj proti Švédsku aj USA držali po prvej časti hry veľmi sľubný nerozhodný stav, ale po góle súpera už s favoritmi nedokázali držať krok.

"Po prvom inkasovanom góle ako so Švédmi, tak aj s Američanmi, sa nám tím z veľkej časti psychicky zosunul smerom dole a som rád, že aspoň čiastočne toto chalani napravili. Na psychickej reputácii sme zapracovali vo štvrťfinále s Kanadou. Mužstvo bolo dobre pripravené, predviedlo výkon na hrane svojich možností. Bohužiaľ bez streleného gólu, bez postupu cez štvrťfinále, čo znamená neúspešné majstrovstvá sveta," zhodnotil na záver Mlejnek štvrťfinálovú prehru s neskoršími striebornými medailistami z Kanady (0:3).

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokej.cz, hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články