Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Marián Gáborík zhodnotil vystúpenie dvadsiatky a načrtol budúcnosť hokejového Slovenska

BRATISLAVA - Opäť štvrté miesto v základnej skupine a štvrťfinálový koniec znamenajúci konečné ôsme miesto. Ani na tohtoročnom šampionáte dvadsiatok slovenskí hokejisti neprekročili svoj tieň.
Zdroj: 37994
Zdieľajte:

Futbalové víťazstvo so Švajčiarskom (1:0), tesná prehra so superfavorizovanou domácou Kanadou (1:3), porážka s Nemeckom (3:4pp) a krutý debakel s Fínskom (0:6), tak vyzerali vystúpenia slovenskej dvadsiatky v základnej skupine, ktoré našim chlapcom priniesli posledné postupové miesto.

Štvrťfinálový duel s víťazom silnej druhej skupiny USA nebol z pohľadu slovenského fanúšika až takou katastrofou (2:5), ale celkový dojem z predvedenej hry na šampionáte, predovšetkým v ofenzívnej fáze, bol poriadne rozpačitý.

Bronzový juniorský šampión z roku 1999, víťaz Stanleyho pohára s Los Angeles Kings, dvojnásobný účastník olympijského výberu Slovenska a aktuálne hráč Tampy Bay - legendárny Marián Gáborík sa po poslednom vystúpení dvadsiatky vyjadril k nášmu štvrťfinálovému výkonu proti USA ako aj budúcnosti slovenského hokeja.

Prečítajte si aj

Vůjtek budúcnosť českého hokeja nevidí ružovo: Je to ťažké, nestačíme v hokejových zručnostiach

"Bojovali sme tvrdo, ale nestačili sme na lepší tím USA. Myslím si, že sme dokázali, že pre hokejové Slovensko svitá na lepšie časy," napísal Gáborík na sociálnej sieti a pridal aj poznámku k brankárovi Šimonovi Latkóczymu, ktorý bol podľa očakávania spolu s obrancami Dávidom Mudrákom a Šimonom Nemcom vyhlásený medzi trojicou najlepších Slovákov na turnaji. "Naša turnajová MVP, bez pochýb," napísal a označil slovenského gólmana, ktorý nás aj proti USA držal nad vodou.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, Instagram - Marián Gáborík

Diskusia

Podobné články