Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS 2021: Kto nahradí Bielorusko?

ZÜRICH - Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) rokuje s možnými kandidátmi, ktorí by mohli nahradiť Bielorusko ako spoluorganizátora tohtoročných majstrovstiev sveta. Definitíva ohľadom turnaja by mala padnúť koncom januára.
Zdroj: 32399
Zdieľajte:

Šampionát by sa mal podľa plánu konať od 21. mája do 6. júna v Minsku a lotyšskej Rige. V Bielorusku však pokračujú po augustových prezidentských voľbách rozsiahle protesty a prezident Alexander Lukašenko čelí kritike pre zmanipulované voľby a porušovanie ľudských práv. IIHF tak čelí veľkému tlaku, aby šampionát z krajiny presunula, i lotyšskí zástupcovia sa vyjadrili, že si nevedia predstaviť spoločnú organizáciu MS.

Prečítajte si aj

MSJ: Slovensko má v štatistických ukazovateľoch dvojité zastúpenie

Prezident IIHF mal spolu s generálnym sekretárom Horstom Lichtnerom absolvovať stretnutie s Lukašenkom už na začiatku decembra, obaja funkcionári však napokon museli cestu odložiť pre pozitívne testy na koronavírus. Ďalšia je naplánovaná na január. "Rozprávame sa s predstaviteľmi ďalších federácií, ktoré by mohli zorganizovať šampionát. Bude to veľká finančná výzva. Všetko je to samozrejme veľmi ťažké, pretože situácia s koronavírusom na celom svete je stále vážna a pred začiatkom turnaja zostáva málo času," citovala prezidenta federácie agentúra TASS.

Prečítajte si aj

Banská Bystrica získala posilu z Nitry a aj 15-ročného mladíka, končí trio známych mien vrátane Brejčáka

Fasel uviedol pre oficiálny portál IIHF, že konečné rozhodnutie o dejisku šampionátu by malo padnúť koncom januára na rokovaní Rady federácie: "IIHF využíva všetky zdroje na získanie jasnej predstavy o tom, čo sa deje v Bielorusku. Už sme preskúmali niekoľko nezávislých správ a musíme vycestovať do Bieloruska, aby sme prerokovali situáciu okolo koronavírusu, politiky, sociálnych problémov a aby sme pochopili, aké opatrenia prijmú. Máme ešte trochu času. Na konci januára budeme mať zasadnutie Rady a rozhodneme, čo ďalej."

Prečítajte si aj

Po Winquistovi odišiel z Banskej Bystrice ďalší hráč

Slovensko sa má na turnaji predstaviť v A-skupine spolu s Ruskom, Švédskom, Českom, Švajčiarskom, Dánskom, Bieloruskom a Veľkou Britániou. V "béčku" sú Kanada, Fínsko, USA, Nemecko, Lotyšsko, Nórsko, Taliansko a Kazachstan.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články