Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nitra rozstrieľala Zvolen,Piešťany zaznamenali famózny obrat

Piatkové kolo Tipsport extraligy máme úspešne za sebou. Favorizované tímy potvrdili svoju dominanciu, no veľký zlom takmer nastal v domácom hniezde piešťanských ,,havranov".
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HK Poprad - MHC Mountfield Martin 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)

Góly: 10.Paločko (Takáč,Kroták), 14.Themár (Pokrivčák,Markovič), 20. Matis (Kroták,Suchý), 53. Hvila, 59. Kasík

V Poprade sa od prvej minúty hral obojstranne útočný hokej.,,Kamzíci" šli do vedenia v 10. minúte po strele Matúša Paločka, ktorému v ideálnej pozícii prenechal puk Takáč.V 13. minúte Martinčania prežili oslabenie a dokázali vyrovnať. Zmätky za domácou bránou dokázal využiť Themár, ktorý sa pred Kostúrom ocitol úplne sám. Poprad ale strhol vedenie na svoju stranu tesne pred odchodom na prvú prestávku, v presilovej hre sa 20 sekúnd pred klaksónom presadil peknou strelou Matis.V druhej časti hry to pred Kostúrom viackrát horelo. Blízko vyrovnania bol v 30. minúte Finsterle a presilovkový gól si na svoje konto mohol pripísať aj Lojek.Martin sa snažil o vyrovnanie, zakončenia Markoviča, či Fujeríka však skončili v pozornej lapačke brankára Popradu. V 52. minúte dostal Martin príležitosť hrať presilovú hru, počas oslabenia ale unikol Lukáš Hvila, poradil si s obrannou dvojicou i s brankárom Dzubinom.Hostia mali pod Tatrami streleckú smolu. V 55. minúte mieril Markovič opäť do hornej žŕdky, situáciu ešte preveroval videorozhodca. Štyri minúty pred koncom putoval na trestnú lavicu obranca Popradu Malina, hostia si vzali oddychový čas. Z bránky stiahli Dzubinu, ale ani v šestici sa nedokázali gólovo presadiť. Necelé dve minúty spečatil víťazstvo domácich do prázdnej bránky Jaroslav Kasík.

HK Nitra - HKM Zvolen 6:2 (3:1, 3:1, 0:0)

Góly: 2. H.Ručkay (Slovák), 4. Lelkeš (Piačka), 7. L.Novák (Tománek,Stümpel), 12. Puliš (Brabenec,Bagin), 26. Tomko (Žilka), 32. Tománek (M.Novák), 40. Mráz (H.Ručkay)

Nitra mala vynikajúci nástup do stretnutia, keď po 373 sekundách viedla už 3:0. V 2. minúte sa po strele Slováka dostal Šimkom vyrazený puk na hokejku Henricha Ručkaya a ten otvoril skore. O dve minúty sa v neprehľadnej situácii pred bránou hostí najlepšie zorientoval Richard Lelkeš a prepasíroval puk za bránkovú čiaru. V 7. minúte našiel Tománek presnou prihrávkou pred Šimka Lukáša Nováka a Nitra viedla trojgolovým rozdielom. Potom sa dočkali aj Zvolenčania v 12. minúte nikým neatakovaný Radovan Puliš nechytateľne zakončil. V 6. minúte druhej časti stretnutia mal Zvolen výhodu pri signalizovanom vylúčení, ktorú využil Slavomír Tomko a po asistencii Jakuba Žilku znížil na rozdiel gólu. To domácich vyprovokovalo k väčšej aktivite, v 32. minúte Michal Novák vystrelil od modrej čiary a puk tečoval za Šimkov chrbát Roman Tománek. O štyri minúty využili Nitrania presilovú hru a ich piaty gól dosiahol Juraj Štefanka. Napokon skóre druhej tretiny uzavrel 27 sekúnd pred sirénou Richard Mráz, po vynikajúcej individuálnej akcii.V tretej tretine poslal rozhodca Stano dvoch hráčov hostí do šatne, v 43. minúte Ťavodu za sekanie a v 48. minúte Bagina za nešportové správanie. Do konca zápasu sa síce bojovalo, ale gól už nepadol a stretnutie sa tak skončilo výhrou domácich 6:2.

HC 05 Banská Bystrica - HC Košice 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Góly: 19. Jenčík (Spilár,Štrbák)

Banskobystrickí diváci si priali inauguračný gól v podaní svojich, no sklamali sa. V 19. min ďalšiu históriu staručkého štadióna v novom šate naštartoval gól hosťujúceho Jenčíka. Paradoxne sa oň zaslúžil domáci hráč, keď si jeho strelu vrazil do bránky obranca Rosandič. Domáci sa na zápas proti majstrovi tešili, konečne sa dočkali po breznianskej anabáze naozaj vlastného prostredia bez únavného cestovania. Dlho však novú severnú tribúnu a moderné chladenie pod zmenenými rozmermi ľadovej plochy obdivovať nemohli. Košičania síce po dvoch tretinách viedli len s jedným gólom, aj to streleným v presilovke, no súpera často varili vo vlastnej šťave a vypracovali si viacero šancí, ktoré si žiadali minimálne ďalšie dva - tri góly. Stačí len rekapitulovať, v 11. min Stupka namieril nájazd mimo bránku, v podobnej situácii sa ocitol Bartánus po chybe Kafku v 15. min a ani on nenamieril presne. V priebehu druhej 20-minútovky prepálili hostia hneď tri tutovky, keď sa nepodarilo skórovať Lapšanskému,Kolenovi ani Cebákovi.V tretej tretine sa od nich žiadalo pridať plyn, pretože tých pár streleckých možností ich príliš nešľachtilo a brankár Melicherčík si na nich vylámať zuby nemohol.Prekonať ho mohol zblízka v 42. min Gašpar, o štyri minúty neskôr mieril Hudec vo výbornom postavení mimo a Melicherčíka neprekonal v šanci ani Kytnár v 48. min.Zápas vyústil do dramatického konca so zúfalou snahou domácich vyrovnať a urputnou defenzívou hostí tomu zabrániť, alebo skóre navýšiť. Tlak ,,baranov" vyvrcholil pri krátkej 40-sekundovej power play a ani on už nezmenil nič na fakte, že Melicherčík vychytal v košickej bránke svoj štvrtý shut-out v sezóne.

MsHK DOXXbet Žilina - Dukla Trenčín 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Góly: 14. Mikula (Andersons), 32. Bokroš (Kozák,Gašparovič)

Hneď v úvode zápasu mohla ísť Žilina do vedenia. Šimko bol v samostatnom úniku faulovaný a rozhodca nariadil trestné strieľanie. Konrád si však poradil a strelecký pokus vyrážačkou zastavil. V 14. minúte Mikula šikovne tečoval strelu Andersonsa od modrej čiary a puk prekĺzol medzi Križanove betóny.V prostrednej časti hrali aktívnejšie domáci. Hneď v prvých sekundách neuspel v samostatnom úniku Rusnák, ktorému v rozhodujúcej chvíli skĺzol puk z čepele hokejky.Rozhodca potom vylúčil v krátkom priebehu dvoch domácich hokejistov a Trenčín dostal k dispozícii 66 sekúnd dlhú presilovku o dvoch hráčov. Kozák priťukol puk Bokrošovi a ten spoza kruhov prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste.V záverečnej tretine sa domáci dlhšie nevedeli výraznejšie presadiť, hostia spoľahlivo bránili. Až v 54. minúte sa puk z ničoho nič odrazil k úplne nekrytému Schronerovi, lenže ten zblízka trafil iba Konráda. Žilina potom hrala 105 sekúnd v početnej výhode o dvoch hráčov. Pritlačila, ale strely Dreslera lietali mimo brány a pred bránkoviskom nikto nedokázal dotlačiť puk do siete. Žilinčania tak doma opäť prehrali, okrem zápasu s dvadsiatkou nevyhrali na vlastnom štadióne v tejto sezóne ani raz.

ŠHK 37 Piešťany - HK 36 HANT Skalica 6:4 (0:1, 2:1, 4:2)

Góly: 17. Vaškovič (Stloukal), 27. Drtina (Štumpf), 30. Haring (Hamrák,Klempa), 38. Toman, 44. Vaškovič (Stloukal), 50. Kutálek (Pašek), 50. Vaškovič (Stloukal), 51. Románek (Pašek), 55. Šedivý (Pašek,Kutálek), 60. Šedivý (Pašek)

Prvý gól prišiel v 17. minúte, kedy Stloukal po prieniku nechal puk za sebou a Vaškovič prestrelil domáceho gólmana.Domáci sa v druhej časti snažili vyrovnať, čo potvrdil strelou Peško, tá sa však od žrde odrazila iba pod Romančíkove betóny. Na opačnej strane sa s pukom dobre zorientoval Štumpf, našiel medzi kruhmi nekrytého Drtinu, ktorý švihom poslal Skaličanov do dvojgólového vedenia. Domáci zdvihli hlavy vďaka Haringovi, ktorý si po prihrávke Hamráka položil brankára a znížil na 1:2. V 38. minúte vysunul Románek Tomana, ktorý bol faulovaný, rozhodca nariadil trestné strieľanie a piešťanský hráč vyrovnal.V úvode tretej časti nevyužili domáci takmer dvojminútovú presilovku 5 na 3, za čo ich potrestal Vaškovič a v presilovke poslal opäť Skalicu do vedenia.Na začiatku 50. minúty prenechal Pašek puk Kutálkovi, ten naznačil strelu, urobil kľučku a až potom vystrelil a vyrovnal. Vyrovnaný stav netrval dlho a o dvadsať sekúnd neskôr poslal Vaškovič opäť hostí do vedenia a spečatil tak vydarený hetrik. Domáci odpovedali rýchlo a v 51. minúte sa dobre vyhol atakujúcemu obrancovi Pašek, prihral Románkovi a bolo 4:4. V 55. minúte sa domáci prvýkrát v zápase dostali do vedenia, keď počas presilovky vypálil od modrej Šedivý a prekonal Romančíka. Dokonalý obrat zabezpečil v poslednej minúte Šedivý, keď lobom poslal puk do opustenej brány.

HK Orange 20 - HK 36 HANT Skalica 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)

Góly: 27. Skalický, 28. Pavešic (Bezúch,Jurík), 36. Stloukal, 45. Hrušík (Hochel,Petráš), 48. Nechala (Jurík,Štumpf)

Včerajší zápas, v ktorom sa proti sebe postavili mladíci zo slovenskej U20 a predposledný celok tabuľky-Skalica, sa nakoniec skončil víťazne pre druhého menovaného. Skóre zápasu otvoril až v priebehu druhej tretiny Skalický.Odpoveď Záhorákov prišla do dvoch minút, Pavešicova delovka nakoniec skončila za Okoličánym. V 36. minúte poslal Skalicu do vedenia Stloukal. Šesť minút po začatí poslednej 20-minútovky však domáci Hrušík vyrovnal.Víťazný gól padol o tri minúty, jeho strelcom bol Nechala. Záhoráci tak z Bratislavy odniesli plný bodový zisk.

Informácie postupne doplníme

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články