Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vůjtek budúcnosť českého hokeja nevidí ružovo: Je to ťažké, nestačíme v hokejových zručnostiach

PRAHA - Dva sedemgólové debakle od USA a Švédska, senzačný triumf s Ruskom a štvrťfinálový koniec s domácou Kanadou (0:3). To je tohtoročná vizitka českej reprezentácie do 20 rokov, ku ktorej sa vyjadril aj bývalý kormidelník Slovenska Vladimír Vůjtek (73).
Zdroj: 37985
Zdieľajte:

Rodák z českých Klimkovíc, ktorý v roku 2012 doviedol Slovensko na svetovom šampionáte vo Fínsku a Švédsku z pozície hlavného trénera nečakane až ku strieborným medailám, zhodnotil pre sport.cz okrem iného aj štvrťfinálové vystúpenie českých mladíkov proti Kanade.

"Proti Kanade českí hráči predviedli solídny výkon, čakal som, že budeme viac zaostávať. V minulých zápasoch sme na silné tímy príliš nestačili, keď teda nebudem brať Rusko, kde sa nám podaril výsledok, ale herne to nebolo napriek tomu perfektné. Vo štvrťfinále sme vypadli, počíta sa postup. Napriek tomu mal zápas z našej strany dobrú úroveň, je to dobrý výsledok," uviedol k súboju, v ktorom Česi nečakane domácich zdolali v počte striel na bránku (29:25), ale doplatili na mizernú efektivitu.

Prečítajte si aj

VIDEO Kto umí, ten umí: Švédsky talent po Česku parádne gólové zakončenie predviedol aj v severskej dráme

"Štvrťfinále určite zodpovedá momentálnej situácii, tá je taká, že nestačíme stále na prvých päť tímov, čo sú semifinalisti a Švédsko," dodal ku štvrťfinálovému koncu a konečnému šiestemu miestu českých mladíkov na MS v Edmontone skúsený kormidelník.

A ako vidí budúcnosť českého hokeja?

Vůjtek sa v obsiahlom rozhovore pre sport.cz vyjadril aj k otázke ohľadom budúcnosti hokeja našich západných susedov. "To je ťažké, nestačíme v hokejových zručnostiach. Takto to je už dlhšiu dobu. Vlani sme mali perfektné individuality, ale celkovo sme na turnaji neuspeli, tento rok to bolo podobné," narážal na minuloročné vystúpenie českých mladíkov a štvrťfinálový koniec s víťazom druhej skupiny zo Švédska (0:5).

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, sport.cz

Diskusia

Podobné články