Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Kňažko vyzdvihol brankárov, podľa Petrovického bolo v kádri viacero talentov

EDMONTON - Slovenskí hokejisti do 20 rokov nepostúpili do semifinále MSJ v Edmontone. V zápase štvrťfinále prehrali s USA 2:5. Američania prestrieľali Slovákov pomerom 43:18, šance zverencov trénera Róberta Petrovického dlho držal brankár Šimon Latkóczy, ktorého po zápase vyhlásili za jedného troch najlepších Slovákov na turnaji. Okrem neho ocenili aj obrancov Dávida Mudráka a Šimona Nemca. Američania sa v semifinále stretnú s Fínmi. Slováci obsadia, rovnako ako predchádzajúce dva roky, ôsme miesto. V skupinovej fáze dosiahli jedno víťazstvo v úvode nad Švajčiarskom (1:0) a utrpeli tri prehry, z toho jednu po predĺžení proti Nemecku (3:4 pp).
Zdroj: 37857
Zdieľajte:

Róbert Petrovický, tréner SR: "Viacerí chlapci ukázali veľký talent a potenciál. Musíme pokračovať v dobrej práci a veriť, že sa z nich stanú dobrí hráči. Nebáli sme sa dať šancu aj mladším, a keď budú makať, ešte sa zlepšia."

Prečítajte si aj

MSJ: Slovensko po dobrom výkone podľahlo USA a lúči sa so šampionátom

Samuel Kňažko, kapitán SR: "Myslím si, že sme hrali dobre. Našimi najlepšími hráčmi na turnaji boli brankári a aj v tomto zápase odviedol náš gólman skvelú prácu."

Prečítajte si aj

MSJ: Šialené semifinále: Fíni prehrávali 0:2, neuznali im gól, ale postup zariadil 24 sekúnd pred koncom Hirvoven!

Šimon Latkóczy, brankár SR: "Úvod tretej tretiny nám vyšiel. Hrali sme ako tím. V šatni sme si povedali nejaké veci, že nás čaká asi posledných 20 minút na turnaji a chceme sa rozlúčiť, najlepšie ako vieme. A myslím si, že sme to splnili."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články