Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Školiak mieri na skúšku do českej extraligy

Po deviatich rokoch opúšťa René Školiak tím hokejového extraligistu HK 36 Skalica. Skúsený center vyskúša v 35 rokoch vôbec prvý zahraničný angažmán v kariére, na mesačnú skúšku ho zlákala Slavia Praha.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Školiak otvoril na Záhorí už svoju deviatu sezónu za sebou, hoci to prvotne vôbec nemal v pláne. "Po sezóne sám požiadal o rozviazanie zmluvy a hľadal si kluby. Nakoniec si však nič nenašiel, preto sme sa teda dohodli na pôsobení v Skalici. Pri podpise sme nehovorili o tom, že by mal počas sezóny odísť v prípade záujmu iných. Bol som v tom, že tu odohrá celú sezónu, ale ako som povedal, ak má ponuku, nech si to vyskúša," povedal pre hokejportal.net generálny manažér skalického klubu Tibor Martinčič.

K jeho odchodu do dresu "zošívaných" dodal: " Iniciatíva vyšla priamo od Reného. Informácia sa objavila v stredu neskoro poobede a rýchlo sme tieto veci doriešili. Odchádza do Slavie na mesačnú skúšku, o mesiac budeme múdrejší, či sa vráti, alebo v Prahe zotrvá," dodal Martinčič.

Pre Školiaka, ktorý bol v posledných sezónach výrazným ťahúňom tímu zo Záhoria najmä z hľadiska produktivity, to bude vôbec prvý zahraničný angažmán v kariére. Doposiaľ pôsobil okrem Skalice v bratislavskom Slovane, Dubnici či rodnom Liptovskom Mikuláši. Výrazne omladený káder trénera Štefana Megu tak prišiel o svojho najskúsenejšieho hráča. "Komplikácia je to do tej miery, že ho musíme nejako nahradiť. Začneme to určite riešiť, no nechceme sa unáhliť. Musíme si vybrať vhodný typ hráča. Pokojne si to musíme premyslieť. Nechceme to šiť narýchlo horúcou ihlou a brať prvé, čo sa objaví," povedal na margo možného posilnenia kádra Martinčič.

Školiak pôsobil na slovenskej extraligovej scéne nepretržite od roku 1996. V najvyššej domácej súťaži odohral už takmer 900 duelov, ktorých nazbieral viac ako 550 kanadských bodov. Deväťkrát si obliekol aj národný dres na prípravných turnajoch počas sezóny.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články