Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Washington musí nahradiť Lundqvista, takéto sú jeho možnosti

WASHINGTON - V hlavnom meste USA to mali do novej sezóny vymyslené výborne. Jednotkou sa stal mladý Rus Ilja Samsonov, ktorý má pred sebou žiarivú budúcnosť. Jeho mentorom a dvojkou tímu mal byť skúsený Henrik Lundqvist, avšak zdravotné problémy ho vyradili z celého priebehu blížiaceho sa ročníka.
Zdroj: 34708
Zdieľajte:

Washington Capitals preto musí vyriešiť ako švédsku legendu nahradí. Generálny manažér Brian MacLellan priznáva, že sa pozerá po možnostiach ako získať nového gólmana: "Ak nájdeme niekoho, kto sa nám hodí a bude ochotný prijať pozíciu dvojky, sme pripravení ho podpísať," tvrdí. Preto sa najvýraznejšie hovorí o voľných gólmanoch, kde je trojica známych mien.

Prečítajte si aj

TOP 10 hviezd, ktoré sa tento rok nepredstavia na MSJ

Veteráni Craig Anderson, Jimmy Howard a Cory Schneider už nikde nedostanú pozíciu jednotky a ani nejaké veľké peniaze, no všetci chcú pokračovať v kariérach. Všetci majú obrovské skúsenosti a stále kvalitu ostať v NHL aspoň jeden rok. Preto sa každý z nich typologicky hodí ako náhrada za Henrika Lundqvista na pozíciu čísla dva.

Ak by Capitals nezískali nikoho nového, musia sa spoľahnúť na niekoho z vlastných zdrojov. 28-ročný Američan Pheonix Copley už plnil rolu dvojky v sezóne 2018/19, kedy za Bradenom Holtbym nastúpil 27-krát. Washingtom si do budúcnosti veľa sľubuje aj od českého gólmana Víta Vanečka. 24-ročný brankár zatiaľ v NHL, čo je jeho najväčšia a asi aj jediná slabina: "Sme nadšený jeho progresom. V bubline ukázal veľmi veľa na tréningoch. V novej sezóne by mal dostať v niekoľkých zápasoch šancu," povedal MacLellan.

Ešte je tu tretia možnosť a síce výmena. Tá je momentálne najmenej pravdepodobná a to napriek tomu, že nedávno sa spomínala možnosť, aby do Washingtonu prišiel Marc-André Fleury z Vegas Golden Knights. To boli skôr iba špekulácie médií, nakoľko jeho 7-miliónový plat by narobil Capitals problémy pod platovým stropom napriek tomu, že po zapísaní Lundqvista na listinu dlhodobo zranených hráčov sa uvoľní 1,5 milióna dolárov. Navyše, medzi hráčmi tzv. LTIR je aj český obranca Michal Kempný, ten poberá 2,5 milióna.

ANKETA: Ako by mal Washington Capitals nahradiť Henrika Lundqvista?

  • Siahnuť po niekom z voľných brankárov

    68%

  • Využiť služby Copleyho alebo Vanečka

    24%

  • Urobiť výmenu a získať nového brankára

    9%

Zdieľajte:
Zdroje informácií: prohockeyrumours.com, eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články