Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 10 hviezd, ktoré sa tento rok nepredstavia na MSJ

EDMONTON - Majstrovstvá sveta juniorov sa rozbehli v piatok večer. Počas ich priebehu neuvidíme niekoľko známych hráčov, ktorí sú vekom ešte juniori a to kvôli rôznym dôvodom. Vybrali sme desať najlepších.
Zdroj: 33253
Zdieľajte:

Alexis Lafreniére

Jednotka draftu NHL 2020 do poslednej chvíle nevedela, či bude mať šancu doma bojovať o svoje druhé zlato z MSJ. Pred rokom v Česku bol vyhlásený za MVP turnaja. Nakoniec sa však New York Rangers rozhodol, že ho nepustí a mladík by mal začať ročník priamo v NHL.

Kirby Dach

Mal byť kapitánom Kanady. Chicago Blackhawks ho uvoľnilo a teraz to v klube určite ľutujú, nakoľko sa v prípravnom stretnutí proti Rusku zranil a jeho ruka si vyžiada podľa všetkého dlhšiu rekonvalescenciu. V minulej sezóne hrával NHL pravidelne.

Jack Hughes

Jednotka minuloročného draftu NHL sa vo svojom prvom ročníku v profilige nezapísala najlepšie. On a aj samotné New Jersey Devils sa musí odraziť k lepším výsledkom.

Kaapo Kakko

Ideálny premiérový ročník nezažila ani dvojka draftu NHL 2019, avšak Rangers veria, že po príchode Lafreniéra sa to zmení. Je úplne logické, že na MSJ nejde, no Kakko má už teraz na konte zlato z MS U18, MSJ aj seniorských MS. To posledné získal v roku 2019 na Slovensku.

Shane Wright

V roku 2022 by mal byť jednotkou draftu. Jeho najväčším konkurentom je Brad Lambert. Wright má obrovský potenciál a stále iba 16 rokov. Šancu bojovať o miesto na MSJ v kempe dostal, avšak tento rok má Kanada tak nabitý tím, že miesto na neho pri starších hráčoch proste nevyšlo.

Aatu Räty

Dlho sa o ňom hovorilo ako o jednotke draftu NHL 2021, avšak táto sezóna mu nevychádza, padá aj v preddraftových prognózach a vôbec nemá isté miesto číslo 1. Dokonca by sa nemal zmestiť ani do prvej trojky. V tejto sezóne odohral v Liige za Kärpät šesť zápasov (2+0), osem stretnutí pridal v juniorskej súťaži. Miesto na MSJ vzhľadom na výkony proste nezískal.

Owen Power

17-ročný obranca je jedným z nových favoritov na jednotku draftu 2021. Trochu netradične na Kanaďana hral posledné dva roky americkú USHL a teraz prešiel do NCAA. Ani on sa nedostal do nominácie Kanady vzhľadom na tú veľkú silu, ktorou tím už takto oplýva. Podobne je na tom aj Brandt Clarke, ďalší adept na najvyššie priečky draftu.

Nick Robertson

Americký útočník v play-off nedávno skončenej sezóny NHL odohral za Toronto Maple Leafs štyri zápasy, šancu bojovať o miesto v profilige má veľkú, čiže ostal vo svojom klube a MSJ vynechá. Nízky krídelník je skvelý korčuliar a veľmi nepríjemný hokejista pre každého obrancu.

Seth Jarvis

Znova Kanada a opäť rovnaký dôvod. Súpiska tak kvalitná, že sa na ňu nedostal autor 98 bodov v 58 stretnutiach minulej sezóny WHL a zároveň trinástka draftu NHL 2020.

Moritz Seider

Tento rok na MSJ odmietol ísť, aby nevypadol zo zápasového a tréningového procesu, ktorý dostáva na hosťovaní z Detroitu Red Wings vo švédskom Rögle. Krátko po tomto rozhodnutí poriadne nebezpečne narazil do mantinelu, no od začiatku decembra je už v plnom nasadení. Nemecku chýba tiež Lukas Reichel, ten mal pozitívny test na koronavírus.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články