Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 5 slovenských hráčov, ktorí by mohli počas novej sezóny debutovať v NHL

NEW YORK - Nová sezóna NHL sa nezadržateľne blíži. Počas nej by mohli v profilige debutovať aj ďalší slovenskí hráči. Najväčšiu šancu majú piati - Adam Húska, Marián Studenič, Róbert Lantoši, Adam Ružička a Martin Pospíšil.
Zdroj: 35733
Zdieľajte:

Adam Húska

Zmluvu s NY Rangers má ešte na sezónu 2020/21. Po odchode Henrika Lundqvista budú v NHL pôsobiť Alexandar Georgiyev aj Igor Shestyorkin. Slovenský gólman v AHL vytvorí duo s Keithom Kinkaidom, vedľa nich sa bude o šancu biť aj Tyler Wall. V tejto sezóne zatiaľ trikrát nastúpil na hosťovaní v HKM Zvolen.

Marián Studenič

22-ročný krídelník odohral posledné dve sezóny v AHL za Binghamton Devils a už dlhšie sa hovorí o tom, že by mohol dostať šancu v NHL. Pomôcť k nej by mu mali aj výkony v Slovane, zatiaľ na hosťovaní získal dvanásť bodov (6+6). Podobne ako Húska, aj Studenič má kontrakt do konca nadchádzajúcej sezóny.

Róbert Lantoši

Zámorské médiá sa zhodujú, že je asi najväčším adeptom na to, aby v kempe Bostonu Bruins prekvapil. Po ročnom pôsobení v AHL získal dvojcestný kontrakt, čiže už patrí do organizácie tradičného účastníka NHL. "Na Štefana" odletel za oceán, na hosťovaní v Nitre nazbieral v 18 dueloch rovnaký počet bodov (4+14).

Prečítajte si aj

Washington musí nahradiť Lundqvista, takéto sú jeho možnosti

Adam Růžička

V bubline pred štartom play-off bojoval o miesto do poslednej chvíle, nakoniec sa na konečnú súpisku nedostal. Keď však ešte o niečo vyrovná kvalitu svojich výkonov, v novom ročníku by mu premiéra v NHL ujsť nemala. Zo všetkých Slovákov, ktorí ešte nehrali v profilige, má práve Ružička najväčšiu šancu dostať sa do nej.

Martin Pospíšil

Calgary Flames chce v kempe vidieť okrem Ružičku aj druhého Slováka, lenže Pospíšilovi sa plány skomplikovali tým, že mal pozitívny test na COVID-19. Na hosťovaní v Košiciach sa mu darilo, získal 13 bodov v 17 stretnutiach a predvádzal dobré výkony v mnohých herných činnostiach. V AHL za Stockton Heat odohral minulú sezónu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články