Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tvorca hry zo mňa nebude, návrat do útoku je veľká zmena, hovorí Matej Bača, ktorý škaredé góly nestrieľa

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Hokejisti Liptovského Mikuláša pred Vianocami porazili Banskú Bystricu, bola to iba ich druhý výhra v sezóne. Gólom k nej prispel aj obranca Matej Bača, ktorý posledné stretnutia nastupuje na pozícii útočníka. Aj o tom hovoril v interview pre náš portál.
Zdroj: 37827
Zdieľajte:

Aké dôležité je pre Liptovský Mikuláš víťazstvo proti Banskej Bystrici tesne pred Vianocami?

"Víťazstvo pred Vianocami je pre každého z nás dôležité z mentálneho hľadiska. Verím, že nám to pomôže nabrať sebavedomie do ďalšieho priebehu sezóny. Máme za sebou ťažké obdobie, ale poslednými zápasmi sa ukazuje, že sme konkurencieschopný tím aj napriek nášmu postaveniu v tabuľke."

O výzve rozhodol Jesus, hľadať v tom nejaký Vianočný zázrak?

"(Smiech) Neviem, či sa dá hovoriť o zázraku, ale každopádne sme radi, že sa mu podarilo dotlačiť puk do bránky. Bol to pre nás taký malý darček od nášho “Ježiška”."

Prečítajte si aj

Ježiš sa postaral o vianočný zázrak Liptovského Mikuláša, v jeden deň dostalo mužstvo hneď dva skvelé darčeky

Ty si strelil jeden gól po veľmi peknej kľučke a strele backhandom. Najkrajší gól v kariére?

"Ťažko povedať, či to bol najkrajší v kariére. Ja škaredé góly nedávam. Asi preto ich mám na konte tak málo."

Posledné zápasy hráš v útoku na krídle, ako sa tam obranca cíti?

"V útoku sa cítim fajn, začínal som tam kariéru, takže je to skôr taký návrat do mládežníckych časov. Je to veľká zmena, najmä v pohybe, lebo ako krídlo sa nakorčulujem o dosť viac. Viem, že tvorca hry zo mňa nebude. Snažím sa využívať svoje parametre, pomáhať v defenzíve a hrať tak, aby som znepríjemnil prácu súperovým obrancom. Avšak, stojí to dosť veľa síl."

Kedy a prečo to vzniklo, že pôjdeš z obrany na krídlo?

"Prvý zápas na krídle som hral v novembri proti Slovanu. Mali sme nejakých zranených útočníkov a dvaja z nás obrancov sa museli presunúť do útoku. Tréneri sa obrátili na mňa s tým, že potrebujú pomôcť v útoku. Tým že som už takto zaskakoval v útoku na 1-2 zápasy aj v minulých sezónach, tak som vedel, že sa to dá zvládnuť."

28.12. hráte konečne doma. Aké dôležité to pre vás je?

"Nuž, konečne sme sa dočkali. Verím, že keď už začneme hrať domáce zápasy, tak to pridá na našej pohode a prídu ďalšie víťazstvá."

Ako budeš tráviť Vianoce?

"Vianoce budem tráviť ako zvyčajne doma, v kruhu rodiny."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články