Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ježiš sa postaral o vianočný zázrak Liptovského Mikuláša, v jeden deň dostalo mužstvo hneď dva skvelé darčeky

ZVOLEN - Posledné kolo pre Vianocami prinieslo dá sa povedať prekvapenie. Liptovský Mikuláš vyhral iba svoj druhý duel v sezóne a potvrdil zlepšujúcu sa formu. Banská Bystrica nenadviazala na posledné dve stretnutia. Rozhodol David Jesus, v preklade Ježiš.
Zdroj: 37812
Zdieľajte:

Jeho príznačné meno je priam fantastickým materiálom pre novinárov, hlavne pár hodín pred Štedrým dňom. Bol to taký vianočný zázrak: "Čo vám na to mám povedať. Má meno aké má. Ak tomu verí, tak mu ten Ježiš asi naozaj pomohol. Má to v mene a sme radi za tri body. Bolo to ale odpracované, ubojované a vydreté víťazstvo. Samozrejme, takýto zápas poteší a o to viac to chutí pred sviatkami. Máme voľno, takže si oddýchneme, na chvíľu vypustíme hokej z hlavy a budeme sa venovať rodinám. Stretneme sa po Vianociach," spokojne skonštatoval Rudolf Huna. Tréner Milan Jančuška si spomínanú paralelu všimol takisto a v dobrom sa na nej zasmial: "Je to zaujímavé, čo sa týka mena, ale hral dobre a zaslúžil si to. Určite však chcem pochváliť celé mužstvo, zaslúžili sme si vyhrať," tešil sa.

Prečítajte si aj

HK Poprad ukončil spoluprácu s novembrovou posilou

Jeden skvelý darček pre MHK 32 Liptovský Mikuláš sú teda tri body: "Chlapcom som po zápase povedal, že ďakujem za krásny vianočný darček. Začiatok sme však mali veľmi zlý. Prehrávali sme, ale som rád, že sme to zvládli. Koncovka stretnutia bola v našej réžii. Máme stúpajúcu formu, čo dokazujeme už niekoľko zápasov, aj keď predošlé výsledky neboli pre nás priaznivé. Súper hral tiež dobre, podkúril nám. Som však rád, že my sme vyhrali," hodnotil Jančuška.

Druhým darčekom je fakt, že zimný štadión na Liptove je po rekonštrukcii konečne pripravený. Mužstvo na ňom v utorok už korčuľovalo: "Konečne nás 28. decembra čaká domáci zápas. Síce nás čakajú ešte nejaké dva vonkajšie zápasy, ale väčšia časť bude doma. Sme radi, že môžeme hrať doma. Cestovania bolo dosť," odfúkol si Huna.

"Som rád, že teraz sme prvýkrát vykorčuľovali na vynovený zimný štadión v Liptovskom Mikuláši. My budeme doma veľmi nepríjemní a potrápime každého. Určite prídu ďalšie víťazstvá. Príprava na zápas bude iná, aj čo sa týka šírky a dĺžky klziska, lebo keď sa trénuje na malom, tak orientácia po prechode na väčšie ihrisko je náročná. Aj z tohto pohľadu super, že budeme hrať znova doma," teší sa kouč Milan Jančuška.

Ten si nevie vynachváliť ani kanadských mladíkov. Proti Banskej Bystrici si otvorili strelecké účty obrancovia David Jesus aj Carter Robertson. Trojica útočníkov je na tom ale parádne. William Portokalis zaznamenal v siedmich stretnutiach osem bodov (4+4), Allan McShane má za päť duelov šesť bodov (3+3) a Tyler Tullio v piatich zápasoch bodoval päťkrát (3+2): "Zapadli veľmi dobre. Sú oživením a majú svoju veľkú kvalitu. Sú narodení v rokoch 2000, 2001 a 2002, z tohto pohľadu toho vedia už strašne veľa. Majú čo dať aj našim hráčom a presadzujú sa v každom zápase. Sme veľmi radi, že ich máme," dodal Milan Jančuška.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články