Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Poprad s 3 bodmi, Skalica definitívne doklepla trápiaci sa Martin

V dnešnom kole domácej extraligy sme mohli opäť vidieť poriadnu gólovú nádielku. Košice nekompromisne prevalcovali Nitru a Skalica prekvapivo zdolala hokejistov z Turca na ich domácom ľade. Ako dopadli ostatné zápasy a kto bol autorom presných zásahov?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Dukla Trenčín - HK Poprad 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)

Góly: 11.Gápa (Mlynčár), 16.Takáč (Fabian,Kroták), 31.Mikula (Kozák,Konrád)

Popradčania, ako druhý tím ligovej tabuľky, udávali v prvej tretine tempo hry. Ukázali, že o sebe na ľade vedia a boli hokejovejší ako domáci tím.V 11. minúte chyboval v strede klziska Stantien. K puku sa dostal Gápa a z otočky otvoril skóre zápasu. Druhý gól pridali hostia v presilovej hre. Fabian sa neulakomil a puk posunul na voľného Takáča, ktorý ho dorazil do odkrytej bránky.V prostrednej časti hry mohli ,,kamzíci" pridať tretí gól. V 23. min sa dvaja rútili na osamoteného obrancu. Matis sa rozhodol pre strelu, no brankár Dukly bol na mieste. Trenčania sa snažili streliť kontaktný gól, ale pre zlú kombináciu a dobrú obrannú hru Popradu sa im to nedarilo. Až v polovici počas presilovej hry predviedol sólo Mikula a strelou do hornej časti Kostúrovej bránky zdramatizoval vývoj zápasu. Kontaktný gól Duklu nabudil, k zmene skóre to však v druhej tretine už neviedlo.Hostia sa snažili postrážiť si vedenie a už sa netlačili do útoku toľko, ako na začiatku zápasu. Trenčania sa v závere snažili o vyrovnanie, ale podtatranci skúsene dokázali udržať vedenie až do záverečného klaksónu.

HC Košice - HK Nitra 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Góly: 7.Bartoš (Štrbák, Spilar), 28.Lapšanský (Hrnka, Bartánus), 54.Jánošík (Spilar, Štrbák), 59.Lapšanský (Bartánus, Černák)

Po rozpačitom začiatku, ktorý bol plný vylúčení sa prvýkrát gólovo presadil domáci Bartoš, ktorému asistovali Štrbák a Spilár. Nitra pohrozila v 16. minúte v hre 5 proti 4 tvrdou strelou obrancu Jassa, ale Melicharčík reflexívne zasiahol vyrážačkou. Úvod druhej tretiny priniesol snahu obidvoch mužstiev o strelenie gólu. Hra sa prelievala zo strany na stranu so šancami na košickej i nitrianskej strane. Lakosil sa vyznamenal najmä pri šanci Cebáka, na opačnej strane sa v 24. minúte predviedol pohotovým zákrokom Melicherčík, ktorý sa stihol presunúť pri zakončení Lukáša Nováka. V ďalšom priebehu mali Košičania k dispozícii 33 sekundovú presilovku o dvoch hráčov, využili však až následnú 5 proti 4, keď ideálnu prihrávku Hrnku spoza bránky zužitkoval Lapšanský.Tretie dejstvo odštartovala príležitosť Bartánusa, ktorý sa spoza nitrianskej bránky natlačil do zakončenia, ale Lakosila nezaskočil. Hostia mali od 48. minúty k dispozícii početnú výhodu o jedného hráča, Jass a po ňom Henrich Ručkay nechali vyniknúť domáceho brankára. V 52. minúte sa Jenčík obtočil okolo nitrianskej bránky, no Lakosil si dal pozor, rovnako ako pri úniku Lapšanského o minútu neskôr. Kapituloval však v 54. minúte, keď Spilarovu strelu v presilovej hre tečoval Jánošík a prakticky spečatil osud stretnutia. Bodku za stretnutím dal v 59. minúte znova v početnej výhode o jedného hráča Lapšanský.

MHC Mountfield Martin - HK 36 HANT Skalica 3:4 (1:2, 1:1, 1:1)

Góly: 4.Vaškovič (Mikeska,Stloukal), 6.Grundling (Stloukal,Školiak), 6.Markovič, 21.Markovič (Galamboš,Ďatelinka), 39.Štumpf (Školiak,Stloukal), 47.Stloukal (Mikeska,Jurík), 49.Važan (Illo,Suja)

Hostia už od začiatku zápasu ukazovali, že si dnes do Turca prišli po plný bodový zisk. Martinské publikum nemilo prekvapil Vaškovič, ktorému sa podarilo skórovať štyri minúty po úvodnom vhadzovaní. O presilovkový gól sa o necelé 2 minúty postaral Martin Grundling a poslal svoj tím už do dvojgólového vedenia. Gólové ťaženie prvej tretiny krátko na to zakončil Jaroslav Markovič. Tomu sa podarilo prekonať Romančíka spoza brány a následným švihom poza rameno. Po ,,umývaní hláv" v domácej kabíne Martin v druhej tretine výrazne ožil a už na začiatku vyrovnal, keď chybu Romančíka po odrazenom puku od zadného mantinelu využil už v deviatej sekunde Markovič. Obraz hry sa potom výrazne zmenil. Domáci útočili, hostia sa bránili. Brankár hostí viackrát podržal svojich spoluhráčov, navyše od 32. minúty sa hostia ubránili aj 85-sekundovej presilovke o dvoch hráčov. O tri minúty neskôr za faul pri mantineli na Gründlinga inkasoval Galamboš trest 5+DKZ. Výrazne otraseného obrancu Záhorákov zdravotná služba previezla do nemocnice. Následne sa naskytla hosťom možnosť presilovky o dvoch hráčov a Štumpf v 39. minúte prinavrátil Skaličanom vedenie.Aj v tretej tretine sa bolo na čo pozerať. V 47. minúte Važan vo vyloženej príležitosti prestrelil a na druhej strane sa opäť potvrdilo známe nedáš - dostaneš. Vzápätí sa predviedol Stloukal a zaistil hosťom opäť dvojgólové vedenie. O dve minúty sa Važan predsa len presadil a strelou švihom spomedzi kruhov znížil na 3:4. Ďalšie minúty už zvládli hostia s výborne chytajúcim Romančíkom veľmi dobre, udržali si jednogólový náskok a v Turci zaslúžene zvíťazili.

ŠHK 37 Piešťany - HC 05 Banská Bystrica 4:7 (2:1, 0:2, 2:4)

Góly: 2.Románek (Peško,Toman), 6.Bendík (Luža,Zigo), 7.Holovič (Kutálek, Pašek), 28.Kafka (Preisiger,Jaborník), 29.Hudec (Kudrna), 44.Klempa (Šedivý), 45.Handlovský (Jaborník), 48.Kafka (Preisinger,Handlovský), 52.Zigo (Matoušek,Bendík), 53.Holovič (Šedivý,Peško), 56.Róth (Kytnár)

Domáci začali lepšie a už v druhej minúte sa ujali vedenia. Toman vybojoval puk za bránkou, prihral Peškovi, ten našiel pred bránkou voľného Románka, ktorý už nemal problém trafiť. Bystričania po inkasovanom góle zvýšili aktivitu, vypracovali si presilovku, ale v tej mohli inkasovať, Haring však miesto strely volil prihrávku. Nakoniec sa ,,barani" predsa dočkali, keď sa z pravej strany natlačil pred Rybára Bendík a nedal domácemu gólmanovi šancu. Piešťany však už o minútu opäť viedli, keď sa v presilovke presadil po Kutálkovej prihrávke Holovič.Druhá časť bola takmer celá v jasnej réžii Bystričanov. Tým sa podarilo vyrovnať najskôr po kontroverznom vylúčení Brňáka, keď zblízka vymietol Rybárovi pavučinu Kafka. O tridsať sekúnd putoval na trestnú lavicu Srnec a Hudec po prihrávke cez šírku ihriska poslal Bystricu do vedenia. Piešťany sa snažili vyrovnať, ale boli zjavne otrasené. Z minima šancí gól v druhej tretine nevyťažili.Domáci chceli v záverečnej časti vyrovnať, a to sa im podarilo zásluhou Klempu, ktorý prekonal Wiikmana pomedzi betóny. O necelú minútu však Bystričania opäť viedli, keď si ľavú žŕdku zle pokryl Rybár a Handlovský nemal problém prekonať ho. V 48. minúte už viedli zásluhou Kafku Bystričania o dva góly a v 52. minúte zvýšil Zigo už na 6:3 pre hostí. Holovič síce z ľavého kruhu prekonal Wiikmana a znížil, ale posledné slovo mal Tóth, ktorý prekonal už striedajúceho Šúreka a stanovil na konečných 4:7 z pohľadu domácich.

HKM Zvolen - MsHK DOXXbet Žilina 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)

Góly: 4.Bortňák (Ďaloga,Ťavoda), 24.Puliš (Brabenec,Bagin), 27.Schroner (Heřman), 30.Juraško (Puliš,Brabenec), 35.Šimko (Krčula, Kristek), 45.Puliš (Juraško)

Začiatok zápasu sa oneskoril o 25 minút, štrajkovala rolba a diváci jej držali palce v každej prestávke, aby vydržala a ľad vyhladila. Zvolenčanov trápi maródka, no nezabránila im, aby na súpera spod Dubňa častokrát poriadne pritlačili. Taktiku im naordinoval tréner Mikula, ktorý sa do Zvolena vrátil prvýkrát odvtedy, čo sa s HKM radoval z titulu. Ako prvý lovil puk zo siete brankár Križan, na ktorého si tiež diváci spomínajú z jeho pôsobenia vo zvolenskom drese. V 4. min Bortňák po strele Ťavodu od modrej stál presne tam, kde sa puk odrazil a otvoril skóre. Nepremenené strieľanie Juríka v 16. min po faule Moravca mohlo kapitána domácixh dosť mrzieť, korčuľoval však príliš pomaly a zakončoval čitateľne. V 2. tretine bol tlak domácich občas drvivý, no na skóre sa neprejavil. Stav sa menil v 24. minúte, keď Puliš v podstate spoza bránky dokončoval predchádzajúcu šancu a puk sa nešťastne odrazil od Križana do bránky. Hostia sa nadýchli v 27. minúte, keď Schronerov bekhend skončil za Šimkom.Aj keď Juraško v presilovke bombou v 30. min opäť naznačil, kto je na ľade pánom, odpoveď prišla veľmi skoro. V 35. min J. Šimko po chybe zvolenskej obrany znovu prekonal svojho menovca v bránke a zvýšil napätie pred treťou tretinou. Zvolenčanov mrzeli viaceré nevyužité šance, v 32. min nastrelil Chovan žŕdku, góly si žiadali aj tri tutovky Podkonického a ďalšia Pulišova v v závere druhej 20-minútovky.Jeho veľká chvíľa prišla v 45. min. Puk si prevzal v obrannej tretine a veľké sólo zakončil presne a s prehľadom. Dvojgólové vedenie Zvolenčanov mnohé napovedalo, v 53. min ho mohol navýšiť so skvelým uvoľnením Tomko, bránku netrafil a keďže Žilinčania zo svojej bojovnosti gólový efekt nevyťažili, zápas sa viacmenej pokojne dohral.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články