Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nedraftovaný brankár Samuel Hlavaj dostal pozvánku do kempu tímu NHL

NEW YORK - Byť nedraftovaný ešte neznamená, že sa nedostanete do NHL. Slovenský brankár Samuel Hlavaj dostal pozvánku do kempu tímu Arizona Coyotes.
Zdroj: 33274
Zdieľajte:

"Kojoti" mali v tohtoročnom drafte aj kvôli trestu veľmi málo ťahov, a preto s nimi museli narábať opatrne. Keby sa im situácia neskomplikovala, tak Hlavaja by sa podľa všetkého vybrali v jednom z nižších kôl. Keďže však je náš mladík voľným hráčom, tak ho Arizona pozvala na kemp.

Na ten zamieri Hlavaj po MSJ v Edmontone, kde by mal byť našou jednotkou. Zaujímavé je, že nováčikovský kontrakt dostal pred rokom od Coytes aj iný Slovák a síce Adam Liška. Ten však odmietol možnosť hrať na farme a stále pôsobí v Čerepovci hrajúcom KHL.

Prečítajte si aj

Čajkovič bol vylúčený z reprezentácie Slovenska do 20 rokov

Hlavaj od marca nechytal súťažné stretnutie, pretože zámorská QMJHL sa stále pre legionárov nerozbehla. Každopádne, rodák z Martina bol jednotkou Slovenska už na predošlých dvoch juniorských šampionátoch, aj keď ten pred dvomi rokmi v tejto pozícii nezačínal. Nastúpil na celkovo deväť stretnutí v rámci MSJ. Navyše, sezóna 2019/20 bola pre neho nanajvýš vydarená, v drese tímu Sherbrooke Phoenix mal najlepšiu úspešnosť zákrokov v celej lige.

Článok nájdete aj TU.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: ohmyhockey.com

Diskusia

Podobné články