Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Fínsky útočník, ktorý v tejto sezóne pôsobil v Nových Zámkoch aj Trenčíne, zamieril do Švédska

NYBRO - Fínsky útočník Janne Väyrynen po odchode zo Slovenska podpísal kontrakt do konca sezóny 2020/21 s tímom Nybro Vikings IF hrajúcim tretiu najvyššiu švédsku súťaž HockeyEttan.
Zdroj: 37293
Zdieľajte:

Na Slovensko prišiel ešte pred štartom sezóny, kedy podpísal zmluvu s HC Mikron Nové Zámky, lenže bez zapojenia sa do Tipos Extraligy v tomto tíme skončil. Presunul sa do Dukly Trenčín. Stihol nastúpiť osemkrát a získať tri body za dva góly a jednu asistenciu. Bez klubu bol iba zhruba týždeň.

Prečítajte si aj

Kudrna spravil v Česku fair-play gesto: Priznal sa, že faulovaný nebol

27-ročný hokejista predošlú sezónu odohral za KeuPa HT v nižšej fínskej lige Mestis. Nazbieral 42 bodov za 21 gólov a rovnaký počet asistencií a 15 kladných bodov v štatistike +/-. Dovedna nastúpil v druhej najvyššej fínskej súťaži na 233 zápasov, strelil 93 gólov a zaznamenal 180 bodov.

Počas kariéry zaznamenal v spomínanej súťaži už tri 40-bodové sezóny. Dvakrát sa mu to podarilo v drese Jokipojatu. Väyrynen má na konte aj jedenásť štartov v najvyššej Liige za Lukko. Získal v nich jeden bod za asistenciu, raz nastúpil v Lige majstrov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články