Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kudrna spravil v Česku fair-play gesto: Priznal sa, že faulovaný nebol

TŘINEC - Veľké športové gesto predviedol v utorok slovenský hokejista v službách pražskej Sparty Andrej Kudrna. V zápase 23. kola českej extraligy na ľade Třinca odvolal v tretej tretine presilovku súpera, keď rozhodcovi priznal vlastný pád.
Zdroj: 27848
Zdieľajte:

Do konca riadneho hracieho času pritom zostávalo iba osem minút a Sparta prehrávala o dva góly. Stav sa už nezmenil a hostia podľahli 2:4. Rozhodca sa v 52. minúte už chystal vylúčiť Jana Jaroměřského za hákovanie Kudrnu, no potom prikorčuľoval za ním slovenský reprezentant a povedal mu, aby trest zrušil, lebo faulovaný v skutočnosti nebol. Málo vídané gesto fair play ocenil aj domáci kapitán Petr Vrána.

Prečítajte si aj

VIDEO Dva popredné kluby KHL si vymenili svojich hviezdnych útočníkov

"Osobne som bol pri tom a hneď som kričal na rozhodcu, že tam nebol žiadny kontakt. Andrej to cítil rovnako, odvolal to správne. Nie je to jednoduché v situácii, keď človek prehráva a má možnosť hrať presilovku. Tieto veci sa niekedy stávajú. Bolo to skvelé gesto od Andreja a šťastie pre nás, že sme nešli do oslabenia," povedal Vrána podľa servera hokej.cz.

Spoluhráči Kudrnovi nič nevyčítali, naopak, jeho počínanie ocenili. "Je to určite pekné gesto. Mohli sme hrať presilovku, ale Andy zrušil trest súpera. Klobúk dolu, taký moment sa nevidí každý deň," uviedol pre klubový web autor prvého gólu Sparty Roman Horák. K triumfu "oceliarov" pomohol gólom aj slovenský útočník Tomáš Marcinko, asistenciu si pripísal jeho spoluhráč Martin Gernát. Třinec pokračuje vo víťaznom ťažení, vyhral už štvrté stretnutie za sebou a upevnil si vedúcu priečku v tabuľke. Sparta klesla na štvrté miesto.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články