Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tréner Košíc Šťastný: Motivuje nás, že nám ľudia neveria a hádžu polená pod nohy

POPRAD - Možno prekvapili sami seba. Košickí hokejisti sa prezentovali v Poprade nezvyčajným gólovým uragánom. Na súpera ani nemuseli vyvíjať veľký tlak, aby si bez problémov vypracovali vedenie 5:0. Ukazovateľ skóre sa nakoniec zastavil pri pomere 6:2 z pohľadu hostí z metropoly východu.
Zdroj: 37533
Zdieľajte:

"Zaznamenali sme úvod z ríše snov. V hokeji som už niečo zažil, ale také niečo ešte nie. Každá strela letela do priestoru bránky a trochu sme registrovali, že Poprad ťahá skvelú šnúru. Bolo len otázkou času, kedy sa skončí. Poctivo sme sa na zápas pripravovali. Výhra prebehla prakticky podľa scenára. Naši hráči pracujú na sto percent a víťazstvo z Popradu je odmenou za drinu," pochválil zverencov košický tréner Jan Šťastný.

Prečítajte si aj

Peter Mikula: Pokazili sme si mená a urobili hanbu, ktorú si musíme vypiť

"Oceliari" sa aj napriek letným problémom podľa všetkého dávajú dohromady a dostávajú sa do želanej formy. Za štyri dni ukázali svoju silu Banskej Bystrici, Michalovciam a "kamzíkom". V troch súbojoch nastrieľali štrnásť gólov. "Sami viete, aké leto sme prežívali. Nachádzali sme sa vo veľmi ťažkej a turbulentnej dobe a nebolo to vôbec jednoduché. Museli sme skladať mužstvo bez trénerov v poslednej chvíli a snažili sme sa získať hokejistov vďaka nastavenej vízii z minulého roka.

Prečítajte si aj

Hlavaj chcel chytať v Tipos Extralige, no čakal až príliš dlho

Ťažko sa pracovalo aj s rozpočtom. Na druhej strane sa veľakrát avizovalo, aby sme dali priestor mladým chalanom. Niektorí hráči boli vytiahnutí z extraligy juniorov a dlhšiu dobu potrebujú hrať mužský hokej. Každým týždňom sa dvíhame a nechceme lietať v oblakoch. Rád pracujem s hráčmi, ktorí chcú robiť a zlepšovať sa. Veľmi si vážim, že môžem s kolegami trénovať náš tím. Je v ňom parádna atmosféra," uviedol Jan Šťastný mysliac na Novotu, Havrilu, Friča, Cibáka alebo Samuela Nagya.

Prečítajte si aj

Vianočný kvíz #1

Košičanom sa podarilo vďaka skvelému trojzápasu vyhrabať sa z druhej polovice tabuľky. Aktuálne im patrí šiesta priečka a sú tri body pred Michalovcami, ktoré neskrývali obrovské ambície v tejto sezóne. "Možno nás motivuje aj to, že nám veľa ľudí neverí a snažia sa hádzať polená pod nohy. Mám za sebou veľa vecí, ktoré má dokážu motivovať a je dobré, že to vnímajú aj hráči. Určite si chceme zahrať v play-off. Nech je to z predkola, alebo rovno zo šiesteho miesta. Našou úlohou bolo, aby sme si nerobili hanbu. Sezóna sa ešte môže dostať do akejkoľvek pozície," uzavrel obšírne rozprávanie tréner HC Košice Jan Šťastný.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články