Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Poprad získal skúseného útočníka s takmer 600 zápasmi vo fínskej lige, kde vyhral aj titul

POPRAD - Fínsky útočník Janne Tavi sa dohodol na zmluve s HK Poprad. V piatok sa zapojí do tréningového procesu. Klub o tom informoval na svojom webe.
Zdroj: 37300
Zdieľajte:

31-ročný krídelník je bývalým mládežníckym reprezentantom Fínska. Za rodnú zem si rodák z Helsiniek zahral na dorasteneckom šampionáte. Vo fínskej najvyššej súťaži si zahral 178-centimetrov vysoký korčuliar v 577 dueloch, v ktorých nazbieral dohromady 241 bodov. V Liiga si obliekol dresy tímov HPK, Pelicans Lahti, SaiPa, Jukurit, JYP Jyväskylä, KalPa. V roku 2019 sa stal majstrom fínskej Liigy.

Prečítajte si aj

Nová sezóna NHL je reálne ohrozená: Majitelia klubov nechcú začať, hráčom sa nepáči ďalšie znižovanie platov

Pod Tatrami bude nastupovať v drese s číslom 22. Po vyriešení administratívnych záležitostí by mohol nastúpiť už v zápase proti Miškolcu: "Poprad o mňa prejavil záujem, tak som na ponuku kývol. Vedel som, že slovenská liga je na dobrej úrovni, a tak som sa rozhodol vyskúšať niečo nové," povedal Tavi pre klubový web.

Vedenie klubu chcelo získať do kádra útočníka: "Filip Mešár čoskoro odíde do prípravného kempu reprezentácie do 20 rokov. Bez ohľadu na to sme sa obzerali po jednom útočníkovi. Sme radi, že sa nám podarilo získať Janne Taviho, ktorý má bohaté skúsenosti z fínskej najvyššej súťaže a verím, že sa mu bude u nás dariť," ozrejmil príchod novej posily Ľudovít Jurinyi.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hkpoprad.sk

Diskusia

Podobné články