Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nová sezóna NHL je reálne ohrozená: Majitelia klubov nechcú začať, hráčom sa nepáči ďalšie znižovanie platov

NEW YORK - Posledné dni bolo okolo novej sezóny v NHL dosť ticho. Po tom ako bolo oznámené, že začať sa má 1. januára, neprišli žiadne ďalšie správy. Teraz ale na svetlo sveta vyšli informácie, podľa ktorých sa situácia výrazne skomplikovala a nový ročník je reálne v ohrození.
Zdroj: 36729
Zdieľajte:

ESPN informuje, že komisár Gary Bettman v týchto dňoch rokuje s niekoľkými nespokojnými majiteľmi klubov. Viacerí z nich totiž mali prezentovať, že ak súťaž nebude môcť odštartovať s fanúšikmi, pre vysoké straty z predaja lístkov sa im neoplatí začať. Jedno domáce stretnutie totiž klubu NHL dokáže zarobiť 1,5 až 2,5 milióna amerických dolárov, a preto tvoria výrazný zdroj príjmu. Liga príde bez vstupného až o polovicu tržby.

Ďalším problémom sú hráčske platy. Nakoľko príjmy klubov klesnú, chcú platiť menej hokejistom. Tí sa už vzdali 10% svojich platov a ďalších 20% putuje do escrow fondu, kde sa tieto peniaze v podstate stratia. V skratke, v tomto fonde mali mať hráči iba dočasne "uložené" peniaze, ale nikdy sa nepočítalo s tým, že sa bude hrať bez divákov, čiže vzhľadom na túto okolnosť spomínaných 20% prakticky neuvidia.

Platy hráčov teda už teraz klesli na 70% z pôvodnej sumy, ale majitelia by chceli ísť ešte nižšie. New York Post informuje, že majitelia chcú, aby sa hráči vzdali až 26% platu a escrow fond narástol na 25%. Tým pádom by sa platy hokejistov zo 100% dostali prakticky na polovicu. Aby toho nebolo málo, z toho je potrebné odviesť daň.

Spomínaných 10% by sa síce malo refundovať, čiže vrátiť hráčom. Plán je na tri splátky do roku 2022, no aj tak to je len veľmi malá náplasť na celé toto krátenie. NHLPA a samotní hokejisti preto logicky nechcú ďalšie znižovanie, majitelia však zase bez zníženia mzdy pre svojich hráčov nechcú začať novú sezónu. Bettman sa snaží nájsť riešenie. Vynechanie sezóny jednoducho nie je možné. Všetky strany sú naklonené k rokovaniam, čo je momentálne dôležité.

Ak však NHL čo najskôr nevyrieši financie, teda najdôležitejší aspekt, nová sezóna je ohrozená. A to nezabudnime na to, že problémy tým nekončia, keďže stále nie je jasné ako často, akým spôsobom, kde a kedy sa budú hráči testovať, ako budú cestovať, akým formátom sa vôbec bude hrať a tak ďalej. Začať by sa malo už o 36 dní a doposiaľ nie je jasné prakticky nič.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: prohockeyrumours.com

Diskusia

Podobné články