Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zech už trénoval s Nitrou, debut zažije podľa plánu

NITRA - Americký obranca Cooper Zech v piatok nastúpi za Nitru v stretnutí proti Liptovskému Mikulášu, čo bude jeho debut v najvyššej slovenskej súťaži. Tak to aj v klube plánovali, čiže sa nemení nič.
Zdroj: 37383
Zdieľajte:

Prvýkrát trénoval s tímom vo štvrtok, do Viedne zo zámoria priletel počas stredy: "Pocit som mal dobrý, aj keď je jasné, že si musím na viac zvyknúť. Páčilo sa mi, že po tréningu zostalo na ľade asi desať chlapcov a ešte si pridávali individuálne cvičenia, rád som sa zapojil," povedal onedlho 22-ročný obranca so zmluvou v tíme Providence Bruins hrajúcom AHL.

Prečítajte si aj

VIDEO 15-ročný Molnár v piatok zažije debut v najvyššej súťaži, do marca má čas prekonať rekord Gáboríka

Počas minulého ročníka nastupoval s Róbertom Lantošim. Naskočil na 45 zápasov, získal štrnásť bodov za dva góly a dvanásť asistencií: "O Nitre som nemal žiadne správy, zisťoval som si niečo len krátko pred odchodom z USA. Je výhodné, že v kabíne je okrem Roba veľa chlapcov, ktorí hovoria dobre po anglicky," tvrdí rodák z mesta South Lyon v Michigane.

Naposledy hral zápas 11. marca 2020 proti Hartfordu Wolf Pack, takže na prvé stretnutie po osem a pol mesiacoch sa veľmi teší: "Príchod do Nitry sa udial veľmi rýchlo. Volal mi agent, že mám takúto možnosť. Celkom sa teším, bude to nová skúsenosť aj pre mňa. Práca hokejistu môžu nabrať aj takýto smer. Zápasy mi už chýbali," doplnil Cooper Zech pre klubový web "Corgoňov".

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeynitra.com

Diskusia

Podobné články