Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MSJ: Ako poznačia kluby Tipos Extraligy odchody hráčov do zvolenskej bubliny?

ZVOLEN - Tréneri slovenskej reprezentácie do 20 rokov nominovali 45 hráčov, ktorí zabojujú o šancu dostať sa na MSJ, do zvolenskej "bubliny", kde sa začína 30. novembra. Do Edmontonu 13. decembra odletí 26 hráčov a štyria brankári. Pozreli sme sa na to ako ovplyvní kluby Tipos Extraligy odchod ich hráčov minimálne na týždeň.
Zdroj: 37435
Zdieľajte:

Až päť hráčov má v nominácii Dukla Trenčín, z toho troch nastupujúcich v áčku. Tréner Ján Pardavý na túto okolnosť upozorňoval už skôr, pod hradom Matúša Čáka si možnosť komplikácie so zostavou plne uvedomujú. Navyše, po mesiaci odídu aj Brandon Alderson a bratia Shoreovci: "Vieme, že títo hráči po spomínanom mesiaci odídu, no a spolu s ním aj „dvadsiatkári“ Chromiak, Krajč a Stacha. Preto musíme veľmi opatrne uvažovať, že koho tu necháme a koho pošleme preč," povedal Pardavý nedávno pre klubový web.

Keďže má Dukla navyše zranených niekoľko ďalších stálych členov A-tímu, tak december bude veľmi náročný. Počas tohto mesiaca bude mať Trenčín k dispozícii troch brankárov (Valent, Trutt, Kristín) a osem obrancov z áčka, Starosta by mal byť čoskoro v poriadku. Dlhšie budú určite chýbať útočníci Ďurina a Daňo. Otázkou najbližších dní či týždňov sú absencie Sádecký, Paukovček, Sojčík aj Hlinka. Tréner Pardavý doposiaľ v Tipos Extralige použil už 22 útočníkov.

Prečítajte si aj

MSJ: Kto by mal byť slovenskou jednotkou v Edmontone?

Nitre vypadnú traja hráči. Výhodou tímu však je, že má k dispozícii niekoľko kvalitných mladíkov, ktorí ich môžu zastúpiť. Z obrancov sú nominovaní Šimon Nemec a Martin Knižka, v útoku bude chýbať Lukáš Škvarek. Kvôli tomu a zraneniu Mezeia prišiel americký bek Cooper Zech.

Slovan vo štvrtej obrane používa Michala Beňa, v útoku zase Dominika Jendeka. Obaja určite patria medzi favoritov na konečnú nomináciu, avšak široký káder "belasých" by tento problém mal veľmi rýchlo eliminovať. Navyše, Jendek neskôr odíde natrvalo do zámoria. Banskobystrický tím sa v bránkovisku okrem Vaya spolieha aj na Eugena Rabčana, tomu sa zatiaľ darí. Aj on však po MSJ pôjde do WHL. V tíme je Matej Gajan, v minulej sezóne chytal spoľahlivo. Dominik Sojka sa rozohráva k dobrým výkonom, strelil už aj prvý gól medzi seniormi. Tréner Javorčík má kde zaloviť medzi mladíkmi vo svojom tíme.

Dosť výrazná strata čaká na Liptovský Mikuláš. Brankár Patrik Kozel v úvode podáva veľmi dobré výkony, hlavne proti Zvolenu miestami čaroval. Aj keby sa nedostal do konečnej nominácie, tak už len jeho strata na niekoľko týždňov je veľkým problémom pre tím Milana Jančušku. Ostanú mu Filip Krasanovský a Matej Bátory. Navyše, už druhú sezónu je stálym členom áčka obranca Sebastián Droppa a útočník Markus Michalik v úvode ukazuje, že z neho môže vyrásť veľmi kvalitný hráč. Strelil gól a na tri asistoval.

Tréner Ernest Bokroš sa v zostave Detvy spolieha na dvojicu obrancov Oliver Turan a Andrej Golian. Obaja dostávajú na svoj mladý vek dostatok priestoru. Druhý menovaný síce posledné stretnutia pre menšie zranenie nehral, ale keď je zdravý, nastupuje pravidelne. Detvanci však majú na súpiske celkovo jedenásť obrancov, nedávno prišiel skúsený Fín Jyri Marttinen. O šancu v bubline zabojuje aj útočník Matej Ľupták.

Juraj Eliaš z Košíc je často písaný ako trinásty útočník, obranca Dávid Mudrák nastúpil do šiestich zápasov. Matej Farkaš v Michalovciach sa dostal do zostavy iba na päť stretnutí. Obranca Martin Šeliga sa ale zabýval v zostave Nových Zámkov, už dvakrát odohral necelých 24 minút v jednom zápase. Zatiaľ len raz klesol pod desať aj to veľmi tesne. Oliver Fatul prišiel do novozámockého tímu iba na výpomoc pri dočasných zraneniach. Filip Mešár ako najmladší člen 45-člennej nominácie v Poprade hral už aj v prvom útoku. Vo Zvolene dostali šancu v piatich zápasoch Kolenič a Jedlička, toho ale chvíľu limitovalo zdravotné problémy. Gajdoš zatiaľ hral iba raz.

Hráči z Tipos Extraligy nominovaní do zvolenskej bubliny:

Dominik Sojka (HC '05 Banská Bystrica), Eugen Rabčan (HC '05 Banská Bystrica, Winnipeg Ice/Kan.), Ádam Beke, Michal Beňo, Dominik Jendek, Antonio Ožvald (všetci HC Slovan Bratislava), Matej Ľupták, Oliver Turan (obaja HC 07 Detva), Andrej Golian (HC 07 Detva, Tri-City Americans/USA), Juraj Eliaš (HC Košice), Dávid Mudrák (HC Košice, Oshava Generals/Kan.), Sebastián Droppa, Patrik Kozel, Markus Michalík (všetci MHK 32 Liptovský Mikuláš), Matej Farkaš (HK Mládež Michalovce), Šimon Nemec (HK Nitra), Lukáš Škvarek (HK Nitra, HK Levice), Martin Šeliga (HC Nové Zámky), Oliver Fatul (HC Nové Zámky, Swift Current Broncos/Kan.), Filip Mešár (HK Poprad), Martin Knižka (HK Spišská Nová Ves, HK Nitra), Šimon Bečár, Samuel Krajč, Šimon Latkóczy, Marko Stacha (všetci HK Dukla Trenčín), Martin Chromiak (HK Dukla Trenčín, Kingston Frontenacs/Kan.), František Gajdoš, Maroš Jedlička, Jakub Kolenič (všetci HKM Zvolen), Samuel Rehák (MsHKM Žilina, HC Nové Zámky)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články