Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MSJ: Kto by mal byť slovenskou jednotkou v Edmontone?

EDMONTON - Tréneri slovenskej reprezentácie do 20 rokov nominovali 45 hráčov, ktorí zabojujú o šancu dostať sa na MSJ, do zvolenskej "bubliny", kde sa začína 30. novembra. Do Edmontonu 13. decembra odletí 26 hráčov a štyria brankári, tam sa určí konečná nominácia. Pozreli sme sa na to ako to vyzerá v našom bránkovisku.
Zdroj: 33274
Zdieľajte:

Samuel Hlavaj (Sherbrooke Phoenix)

Asi sa ani nedá pochybovať o tom, že Hlavaj by nemal byť jednotkou na MSJ. Hovoria za neho prakticky všetky ukazovatele, až na jeden. Od marca nechytal súťažné stretnutie, pretože zámorská QMJHL sa stále pre legionárov nerozbehla. Každopádne, rodák z Martina bol jednotkou Slovenska už na predošlých dvoch juniorských šampionátoch, aj keď ten pred dvomi rokmi v tejto pozícii nezačínal. Nastúpil na celkovo deväť stretnutí v rámci MSJ. Navyše, sezóna 2019/20 bola pre neho nanajvýš vydarená, v drese tímu Sherbrooke Phoenix mal najlepšiu úspešnosť zákrokov v celej lige. Aj preto je prekvapením, že po ňom na drafte znova nikto nesiahol.

Prečítajte si aj

Špirko si našiel klub, bude hrať v SHL

Eugen Rabčan (HC '05 Banská Bystrica/Winnipeg Ice)

Z tohto brankára rastie veľmi kvalitný hokejista. Rabčan v sezóne 2019/20 odchytal skvelých tridsať stretnutí za Spišskú Novú Ves v SHL, kde bol jasnou jednotkou so slušnými číslami. Inkasoval priemerne 2,61 gólu na zápas a pochytal 91,9% striel súperov. šancu mu dala Banská Bystrica, v aktuálnom ročníku absolvoval tri zápasy, chytal aj v príprave či Tipsport Kaufland Cupe. Popri Ádamovi Vayovi dostáva celkom dosť priestoru. Do pozície trojky odsunul Mateja Gajana. V reprezentácii do U20 bol aj pred rokom, nedostal sa do konečnej nominácie. V lete si ho v drafte CHL vybral Winnipeg Ice, takže keď to bude možné, Rabčan by mal odísť do WHL.

Šimon Latkóczy (HK Dukla Trenčín)

Minulú sezónu odchytal odchovanec Dukly Trenčín v zámorskej USHL, kde bol súčasťou tímu Madison Capitols. Po roku sa ale vrátil do rodného mesta, zatiaľ nastúpil dvakrát v drese juniorky "vojakov". Latkóczy je ročník narodenia 2002, takže štartovať môže na MSJ ešte aj budúci rok.

Patrik Kozel (MHK 32 Liptovský Mikuláš)

Mladík zaujal predovšetkým skvelým výkonom v drese Liptovského Mikuláša proti Zvolenu, kde až do záverečných minút držal čisté konto. Celkovo predviedol 53 zákrokov. Napriek nelichotivej situácii Liptákov môžu najbližšie zápasy Kozelovi výrazne prospieť, pretože získa cenné skúsenosti v náročných dueloch Tipos Extraligy, keďže zverenci trénera Jančušku sú prakticky stále outsideri. Zatiaľ nastúpil sedemkrát a zbiera svoje prvé štarty medzi seniormi, posledné dve sezóny strávil v juniorke a doraste fínskeho tímu Sport.

Ádam Beke (HC Slovan Bratislava)

Stále iba 18-ročný brankár je odchovancom Slovana Bratislava, za ktorý už debutoval v Tipos Extralige. Naskočil do jedného stretnutia. V minulom ročníku bol jednotkou v juniorke, kde by mal primárne chytať aj teraz, avšak niekoľkokrát sa už dostal na striedačku do pozície dvojky. Jeho prípadná nominácia na MSJ 2021 by bola asi najväčším prekvapením z tejto pätice, ktorú tréner Róbert Petrovický nominoval do kempu. Medzi náhradníkov sa dostali z brankárov Filip Belányi (HC '05 Banská Bystrica/HK Levice) a Šimon Opatovský (MHKM Skalica).

ANKETA: Kto by mal byť jednotkou Slovenska na MSJ?

  • Samuel Hlavaj

    42%

  • Eugen Rabčan

    37%

  • Šimon Latkóczy

    7%

  • Patrik Kozel

    14%

  • Ádam Beke

    0%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články