Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Javorčík videl veľa pozitív, Vayovi pomohlo známe prostredie. Sojka odčinil faul prvým gólom medzi seniormi

MIŠKOLC - Hokejisti HC ´05 Banská Bystrica porazili na ľade súpera DVTK Jegesmedvék Miškolc. V dueli tabuľkových susedov rozhodla tretia tretina, aj keď víťazný zásah padol v tej prostrednej.
Zdroj: 37230
Zdieľajte:

Stále iba 19-ročný center Dominik Sojka naskočil z trestnej lavici, keď prečkal oslabenie svojho tímu 3 na 5. Fantastickou prácou mu puk po zisku prihral v páde Patrik Lamper a potenciálny reprezentant Slovenska na MSJ v Edmontone využil únik na svoj prvý presný zásah na seniorskej úrovni: "Gólu predchádzal môj faul, takže som rád, že som mohol svoju chybu napraviť a streliť zásah v oslabení. Mal som aj šťastie, ale dúfam, že sa mi takto bude dariť aj naďalej," poznamenal pre klubový web.

Prečítajte si aj

Gabor musel v Liptovskom Mikuláši myslieť na nehokejové problémy, v Banskej Bystrici sa bude biť o miesto v zostave

Patrik Lamper zvýšil a aj keď Zach Jordan počas presilovky strelil jediný gól DVTK, tak oporou hostí bol brankár Ádam Vay. Ten prežíval špeciálne stretnutie, nakoľko v ročníku 2018/19 sa stal najlepším gólmanom súťaže práve v drese Miškolca: "Toto prostredie poznal dobre, možno mu to pomohlo, ale verili sme mu napriek tomu, že v predchádzajúcich zápasoch mu napadali nešťastné góly. Je to kvalitný brankár, myslím si, že nás dotiahne aj k ďalším víťazstvám," verí tréner Norbert Javorčík, ktorý mohol byť spokojný s viacerými okolnosťami stretnutia za hranicami.

"Veľmi slušne zahrali formácie na oslabenia, aj keď inkasovali jeden gól. Samozrejme, boli sme efektívni v presilovkách. Som rád, že sa aj mladí hráči podieľajú na výsledkoch," pochvaľoval si 46-ročný kouč. Menej spokojnosti prejavil jeho náprotivok Dave Allison: "Momentálne to nie sme my. Jednoducho sme prehrali priveľa súbojov. Najlepší výkon v tomto zápase podal náš brankár. Bol skvelý, ale okrem neho… Kým nezmeníme určité veci, tak sa nevrátime k pôvodným víťazstvám a budeme mať veľa ťažkostí," uvedomuje si.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články