Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dvomi gólmi pri premiére zostrelil materský tím, nebol ďaleko od hattricku: Aspoň som ušetril, smeje sa Števuliak

NOVÉ ZÁMKY - V piatok to bola v Nových Zámkoch minimálne výsledkovo jasná záležitosť domácich. Zverenci trénera Martina Hrnčára prešli cez Liptovský Mikuláš hladko 6:0 a dokonca sa dostali pred Nitru na prvé miesto tabuľky pri vyrovnanom počte 27 bodov.
Zdroj: 37387
Zdieľajte:

V desiatej minúte ich k tomu naštartoval Patrik Števuliak, ktorý sa druhýkrát trafil ešte pred prvou prestávkou a odvtedy sa nehovorilo o ničom inom ako o hattricku pre 24-ročného odchovanca hokeja práve na Liptove. Navyše, bol to jeho debut v tomto ročníku, nakoľko doposiaľ laboroval so zranením. Okrem toho v predošlom ročníku riešil zranenie ramena, ktoré sa mu prihodilo v úvode sezóny práve v Liptovskom Mikuláši. Nakoniec zasiahol do 30 stretnutí.

Prečítajte si aj

Javorčík videl veľa pozitív, Vayovi pomohlo známe prostredie. Sojka odčinil faul prvým gólom medzi seniormi

Števuliak však hattrick nakoniec nedokonal: "Ja som bol rád, že konečne nastupujem za zápas, už mi to chýbalo. Naposledy som hral minulú sezónu. Góly ma potešili aj napriek tomu, že ten prvý nebol najkrajší a že som nestrelil hattrick. Aspoň som ušetril korunu do kasy," smial sa rodák z Trstenej.

"Dobre sme sa pripravovali. Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas. Chceli sme potvrdiť výhru s Michalovcami. Mikuláš odohral dobrý zápas vo Zvolene, my sme sa pripravili hlavne na prvú tretinu, dali v nej rýchle tri góly a odvtedy sme to kontrolovali, pridali ďalšie tri zásahy. Sme radi za nulu pre Kiviho," hodnotil.

Tréner Martin Hrnčár mohol byť takisto spokojný: "Každý zápas začína 0:0, my sme sa naň tak pripravili. Keďže sme boli papierový favorit, potrebovali sme náš výkon vygradovať v každej jednej tretine zodpovednou prácou vzadu, výbornou prácou vpredu. Hrali sme stále na štyri formácie, chceli sme byť v tempe, vytvoriť tlak a nedovoliť súperovi nejaké veci, čo sa nám nepodarilo, pretože sme ich pustili do dvoch prečíslení a jedného brejku. Celý zápas sme ale mali pod kontrolou a dotiahli ho do víťazného konca," všimol si tréner Novozámčanov.

"Býci" ešte musia popracovať na početných prevahách: "Presilovky sme nehrali zle, ale súper obetavo blokoval, prehustil obranné pásmo. My sme to hrali pomaly, musíme to zrýchliť a mať väčšiu i efektívnejšiu početnosť streľby," uvedomuje si.

Šancu na to bude mať už v nedeľu, kedy na juh Slovenska pricestuje silný HK Poprad: "Očakávam náročný zápas. Príde sem technicky aj takticky vyspelé mužstvo s obrovskými individualitami a skvelými formáciami. Na zápas sa teším, takéto stretnutia nás majú posúvať dopredu. Jedinou škodou je, že tu nemôžu byť diváci," dodal Martin Hrnčár.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Štefan Mácsadi

Diskusia

Podobné články