Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 5 najlepších zahraničných posíl tímov Tipos Extraligy so zmluvami v NHL

BRATISLAVA - Kvôli súčasnej situácii a posunu štartu zámorských súťaží, prichádzajú do Európy odohrať nejaké stretnutia aj hráči so zmluvami v organizáciách tímov NHL. Vybrali sme päť doposiaľ najväčších posíl.
Zdroj: 37347
Zdieľajte:

Drew Shore

29-ročný krídelník alebo center je veľkou posilou pre Duklu Trenčín. Na konte má 95 stretnutí v NHL, kde hrával za Floridu, Calgary a Vancouver. Takisto nastupoval v popredných európskych ligách, švajčiarskej NLA, kde ako hráč ZSC Lions vyhral titul a nadnárodnej KHL. USA raz reprezentoval na seniorskom svetovom šampionáte, taktiež na MSJ (bronz) a MS do 18 rokov (zlato). Zahral si tiež na Spengler Cupe. Do Trenčína prišiel aj kvôli Mariánovi Gáboríkovi, ktorý ho odporučil. Do konca sezóny 2020/21 má zmluvu v organizácii Caroliny Hurricanes. Spoločne s ním prichádza o niečo známejší brat Nick Shore, ten nastúpil v NHL za viac ako 300 stretnutí, po minulom ročníku mu zmluva skončila a momentálne je bez kontraktu v NHL. Obaja sa dohodli na spolupráci do 31. decembra 2020.

Prečítajte si aj

Fanúšik Toronta prišiel do Popradu vyhrať titul: Livingston sa učí po slovensky, spomínal na Seguina aj Handzuša

Hunter Drew

Mladý kanadský obranca pod zmluvou v Anaheime Ducks veľmi rýchlo ukázal, že je pre HC ´05 Banská Bystrica veľkou posilou. Síce sa nevyhne chybám, avšak smerom dopredu hrá výborne a takisto je platný v defenzíve, na presilovkách a oslabeniach. Počas posledných stretnutí "Baranov" mal najvyšší ice-time v tíme. Doposiaľ získal už desať bodov (5+5), v Michalovciach strelil štyri góly a na jeden asistoval. Pod Urpínom sa objavil aj šikovný útočník Hayden Verbeek, lenže odohral iba štyri stretnutia (2+0) a hosťovanie z Montrealu Canadiens nepredĺžil.

Cam Lee

Kanadský obranca podpísal tento rok zmluvu s Pittsburghom Penguins, posledné štyri sezóny odohral v NCAA za Western Michigan University. Nastúpil na 137 duelov, nazbieral 84 bodov. Má výborný prehľad v hre, korčuľovanie, strelu, prihrávku či rozohrávku. Výrazne podporuje ofenzívu. V drese Slovana Bratislava zatiaľ neskóroval, avšak šesť asistencií v šiestich stretnutiach Tipos Extraligy je slušná bilancia.

Nick Wolff

24-ročný bek podpísal v marci tohto roku ročný nováčikovský kontrakt na 792 tisíc dolárov s Bostonom Bruins. Na kempe tak zabojuje o svoje miesto vo farmárskom tíme Providence Bruins. Rodák z minnesotského mesta Eagan nikdy nebol draftovaný. Za sebou ale má štyri vydarené sezóny v NCAA, kde nastupoval za University of Minnesota-Duluth a v poslednom ročníku plnil pozíciu kapitána. Wolff sa hneď dvakrát s týmto tímom tešil z majstrovského titulu. Za DVTK Jegesmedvék Miškolc zatiaľ absolvoval deväť zápasov, získal dva body za asistencie, no svojou robustnou postavou je veľmi platný hlavne v obrannej tretine ihriska. Nazbieral tiež šestnásť trestných minút a v štatistike +/- je na hodnote +2.

Alec Rauhauser

Podobný prípad ako Wolff. 25-ročný Rauhauser strávil štyri roky na Bowling Green State University v NCAA, počas posledného ročníka bol kapitánom tímu a nazbieral skvelých 35 bodov v 38 dueloch. Celkovo v univerzitnej lige absolvoval 159 stretnutí, pripísal si 122 kanadských bodov. Ročný nováčikovský kontrakt mu preto ponúkla Florida Panthers. Na hosťovaní v DVTK Jegesmedvék Miškolc nastúpil štyrikrát, strelil dva góly a pridal dve asistencie.

Poznámka: Do tohto rebríčka sme nezaradili hráčov ako Adam Helewka alebo Haralds Egle, pretože tí majú podpísané zmluvy s klubmi AHL a nie organizáciami NHL.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články