Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Fanúšik Toronta prišiel do Popradu vyhrať titul: Livingston sa učí po slovensky, spomínal na Seguina aj Handzuša

POPRAD - Kanadský útočník James Livingston prišiel do Popradu s jasným cieľom, vyhrať titul. Úvod ročníka môže hodnotiť z tímového hľadiska pozitívne. Sám hovorí, že do mužstva zapadol veľmi rýchlo a pod Tatrami sa mu páči. Fanúšik Toronta rozprával aj o zápasoch s hviezdnymi hráčmi ako Stamkos či Seguin.
Zdroj: 37367
Zdieľajte:

Ako si zatiaľ užívate pôsobenie v Poprade?

"Užívam si ho veľmi. Spoluhráči sú priateľskí, hokej je skvelý, tímu sa darí, takže sa nemám na čo sťažovať. Veci sa vyvíjajú správnym smerom. Povedal by som, že si to užívam tak ako to len ide. Máte najvyšší a jednoznačný cieľ, vyhrať titul."

Ako na vás vplýva Tipos Extraliga?

"Liga je veľmi dobrá, kvalitná s mnohými technicky vybavenými hráčmi. Minulú sezónu som strávil v Británii, kde bolo o niečo viac fyzickej hry, no rýchlosťou a zručnosťami hráčov je lepšia slovenská súťaž."

Prečítajte si aj

VIDEO Skokan vysvetlil svoj futbalový gól, teší sa zo svojej formácie a chválil Banskú Bystricu

Tri body v siedmich stretnutiach sú vizitka, ktorú chcete zlepšiť?

"Vždy chcem viac. Určite chcem zlepšiť svoje čísla. Na druhej strane si myslím, že hrám dobre, prinášam do tímu aj iné veci ako kanadské body. V každom aspekte mojej hry sa pokúšam byť lepší."

Poprad je momentálne na prvom mieste tabuľky. Aká nálada panuje v kabíne?

"V utorok proti Banskej Bystrici sme mali aj šťastie, pretože sme nehrali najlepšie, ale vyhrali sme. Všetci hráči pracujú na sto percent. Sme prví a chceme tam aj ostať. Momentálne je v kabíne každý šťastný a dobre naladený. Nemôžeme však poľaviť, musíme naďalej pracovať naplno, pretože liga je vyrovnaná. Iba tak si udržíme prvé miesto."

Momentálne je ten program poriadne nabitý, niekoľko týždňov po sebe hráte po tri stretnutia. Cítite to?

"Je toho veľa. Ja osobne som sa k tímu navyše pripojil neskoro, neabsolvoval som letnú prípravu s tímom ako ostatní hráči vo všetkých tímoch. Moje nohy preto sú trochu v šoku, ale napriek tomu mám dobrú kondičku od leta, kedy som takisto trénoval. Tých zápasov je síce veľa, na druhej strane je to zábava, pretože môžeme hrať, čo nám dlho chýbalo."

Kde ste sa pripravovali počas leta?

"Bol som v Taliansku s manželkou, kde som nemal veľa možností ísť na ľad, no snažil som sa čo najlepšie pripraviť sa na tento ročník."

Páči sa vám samotné mesto Poprad?

"Je to krásne, naozaj veľmi pekné mesto. Máme pekný apartmán s výhľadom na Tatry. Nikdy som na Slovensku predtým nebol, takže som nevedel, čo očakávať, ale ostal som pozitívne prekvapený. Videl som veľmi pekné miesta a stretol príjemných ľudí."

Informovali ste sa o slovenskej lige u bývalých spoluhráčov?

"Mareka Zagrapana som zažil v rakúskom Dornbirne. Hovoril mi veci o lige aj krajine, pretože som toho veľa nevedel. Pre mňa je to nová skúsenosť. Povedal by som, že na Slovensku sa hovorí všeobecne menej po anglicky ako v iných európskych krajinách, ale každý je milý a priateľský, takže je to zatiaľ úplne v poriadku. Ja sa navyše snažím niečo naučiť zo slovenčiny. Zatiaľ som pochytil niekoľko výrazov, ktoré sa používajú v zápase, na ľade a striedačke ako napríklad ’poď’ a podobne. Nadávky som samozrejme zachytil tiež (smiech)."

V roku 2008 vás draftovalo do NHL v 3. kole St. Louis Blues. Čo to pre vás vtedy znamenalo?

"Teraz mi to príde už neuveriteľne dávno. Mal som veľké šťastie, že sa mi to podarilo. Bol to skvelý čas v mojej kariére, hrával som za veľmi dobrý juniorský tím Soo Greyhounds a neskôr nastupoval aj v AHL. Následne som išiel do Európy. Toto je moja jubilejná desiata sezóna v profesionálnej kariére. Mám veľa dobrodružstiev, zážitkov a skúseností z mnohých líg. Som šťastný, že môžem hrať hokej, cestovať po svete a tým si zarábať peniaze. Keď som dostal ponuku od Popradu, bol som nadšený touto možnosťou."

Prečítajte si aj

Vie hrať v každej situácii, do kabíny Detvy zapadol okamžite. Downing verí Bokrošovi a teší sa na fanúšikov

Počas kariéry ste si zahrali s mnohými skvelými hráčmi. Kto bol ten najlepší?

"Myslím si, že môj ročník bol celkovo veľmi talentovaný. V OHL proti mne hrával Steven Stamkos a so mnou v tíme bol zas Tyler Seguin. On je asi najlepší hokejista, s ktorým som si zahral v jednom mužstve, ale výborní hráči boli aj Michal Handzuš či Martin Havlát."

Spomenuli ste Stamkosa so Seguinom, ktorí hrali proti sebe finále NHL. Komu ste teda fandili?

"To som si ani neuvedomil, že to takto vyšlo (úsmev). Dallas bol outsider a predpokladal som, že vyhrá Tampa Bay. Môj obľúbený tím je však Toronto Maple Leafs, v tom meste aj bývam medzi sezónami, takže keď nehrajú oni, chcem si pozrieť hlavne dobrý hokej."

O Toronte sa vie, že má talentovaný tím, ale nevedia sa dostať v play-off cez prvé kolá. Vyhrajú Stanley Cup v ďalšej sezóne?

"Neviem, či už v ďalšej. Majú síce talentovaných hráčov, ale nie som si istý, či majú ten správny balans v mužstve už teraz. Určite verím, že do pár rokov Stanley Cup vyhrajú, no bojím sa, že ešte nie teraz. Bodaj by som sa mýlil."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články