Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Švajčiari rozhodli o osude decembrového pohára

VISP - Slovenská hokejová reprezentácia nebude po novembrovom Nemeckom pohári štartovať ani v decembri na Švajčiarskom pohári. Organizátori NaturEnergie Challenge vo Vispe (14. – 18. decembra) sa rozhodli podujatie zrušiť pre problémy spojené s pandémiou koronavírusu. Informovali o tom vo štvrtok na svojich webstránkach Švajčiarska hokejová federácia i Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH).
Zdroj: 32897
Zdieľajte:

"Organizácia domáceho turnaja by vzhľadom na opatrenia spolkovej vlády i kantónnej oblasti, kde sa mal uskutočniť, bola veľmi sťažená a obmedzená. Preto sme sa rozhodli podujatie NaturEnergie Challenge odložiť. Rozhodnutie sme prijali vzhľadom na súčasnú situáciu v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19, karanténnymi opatreniami a s nimi spojenou obmedzenou dostupnosťou hráčov pre reprezentačné potreby," uvádza sa vo vyhlásení, ktoré Švajčiarska hokejová federácia zverejnila na svojom webe.

Prečítajte si aj

VIDEO Trenčín posilnila bratská dvojica z NHL, jedného z nich odporučil Marián Gáborík

Slováci sa mali na turnaji stretnúť s domácim výberom, Lotyšskom a Nórskom. Po zrušení Švajčiarskeho pohára ich tak do konca kalendárneho roka na medzinárodnej scéne zrejme nepreverí žiaden súper, uviedol portál hockeyslovakia.sk. Najbližší turnaj v príprave na budúcoročné majstrovstvá sveta zostáva domáci februárový Kaufland Cup.

Prečítajte si aj

Liptovský Mikuláš získal prvý bod v sezóne, vo Zvolene však siahal na všetky tri

Zverencom trénera Craiga Ramsayho vlani nevyšiel turnaj vo Švajčiarsku, keď olympijskému výberu Ruska podľahli 2:3 po samostatných nájazdoch a v zápase o tretie miesto prehrali s Nórskom 1:4.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články