Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Skokan vysvetlil svoj futbalový gól, teší sa zo svojej formácie a chválil Banskú Bystricu

ZVOLEN - S majstrovským titulom to myslia naozaj veľmi vážne. HK Poprad ťahá sériu štyroch výhier po sebe, celkovo z desiatich stretnutí vyhral osemkrát za tri body a iba v jednom prípade "Kamzíci" vyšli bodovo na prázdno. Okrem toho majú v tíme druhého najproduktívnejšieho hráča, najlepšieho strelca, brankára s najlepšou úspešnosťou zákrokov a aj hráča s najlepšou štatistikou +/-. To sú všetko ukazovatele, ktoré hovoria sami za seba.
Zdroj: 37349
Zdieľajte:

Avšak, v utorok to proti Banskej Bystrici nemali zverenci trénera Petra Mikulu ľahké. Viedli 1:0, "Barani" skóre otočili. Napokon sa ako rozhodujúce ukázali dva zásahy Popradu pred druhom sirénou, tie vtedy stanovilo skóre na 3:2 z pohľadu tímu spod Tatier.

"Hrali sme štvrtý zápas obdeň a to sa už dnes prejavilo na ľade. Bola to otázka vôle. Výkon prvé dve tretiny nebol z našej strany nadštandardný. Mali sme toho dosť aj po Slovane. Tretiu tretinu sme to stiahli na tri lajny a dokázali sme vystupňovať tempo. V tejto časti hry sme mali navrch a Bystričanov sme už nepúšťali pri ich napádaní a snahe do šancí ako by si to súper predstavoval," hodnotil tréner Mikula.

Prečítajte si aj

Zedník sa vrátil na lavičku Banskej Bystrice: Bude iba na domácich zápasoch, chce pomôcť ako sa dá

Výborné štatistické ukazovatele ale nechcel preceňovať, predovšetkým prvé miesto v tabuľke a 25 získaných bodov z 30 možných: "Veľmi nás to teší, morálne dvíha a povzbudzuje, ale je to hokej a pred nami je veľa stretnutí, nejaké budeme ešte dohrávať. Verím však, že môžeme v tomto trende pokračovať," dúfa skúsený lodivod popradského mužstva.

Na zvolenskom ľade proti Banskej Bystrici otváral skóre Dávid Skokan. Výrazne sa zdalo, že puk kopol za čiaru, jeho usmernenie korčuľou rozhodcovia po konzultácii cez telefón uznali: "Ja som nohu zodvihol do výšky, ale nenasmeroval som puk do bránky. Nohu som pokladal na ľad. Síce to vyzeralo, že som kopol do puku. Chcel som však iba to, aby ma puk trafil, pretože to trénujeme. Nešlo mi to na hokejku, ale práve na pravú nohu. Ja som tú nohu len postavil, stopercentne som to nedal do bránky. Nemal som to ani v úmysle," vysvetľoval člen elitnej formácie.

Tej to zatiaľ ide fantasticky. Marcel Haščák je s bilanciou 11+5 druhým najproduktívnejším hráčom Tipos Extraligy a jej najlepším strelcom, Patrik Svitana (3+8) aj Dávid Skokan (5+6) získali zatiaľ zhodne po jedenásť bodov: "Naša formácia zatiaľ šlape. Verím, že keď sa bude hrať a budeme bez zranení, tak nám to bude sypať aj ďalej," pokračoval Skokan.

Tri body proti Bystrici nepreceňuje: "Vedeli sme, s čím Bystrica príde. Je tam veľká bojovnosť a jednoduchý bojovný štýl z minulej sezóny. My hráme od karantény skoro každý druhý deň, čo sme cítili, ale máme skúsené mužstvo, ktoré musí v takýchto zápasoch zabrať. Sme spokojní, že sme vyhrali, v stredu si oddýchneme a potom sa pripravíme na piatok," tvrdí pred domácim duelom proti Michalovciam.

Sám sa trafil dvakrát: "Góly ma tešia, ale ja som tu preto, aby sme vyhrali oveľa viac ako jeden zápas," jasne skonštatoval Dávid Skokan: "Zatiaľ nám to ide, musím poklepať. Máme štyri kvalitné päťky a dobrého brankára. Zatiaľ to lepí. Musíme do ťahať, dokedy to pôjde a neuraziť šťastenu," doplnil.

Na záver pochválil aj súpera: "V Banskej Bystrici sú mladí chlapci, hrajú dobre a jednoducho. Keď tak budú pokračovať, potrápia každého," dodal Dávid Skokan.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články