Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Obranca Drew strelil štyri góly, prepisoval históriu, no aj tak duel skončil v mínuse

MICHALOVCE - Fantastický zápas prežil kanadský obranca Hunter Drew. Bol najdôležitejšou postavou HC ´05 Banská Bystrica pri výhre nad Michalovcami. Vsietil až štyri góly, pričom zahodil ešte jednu obrovskú možnosť.
Zdroj: 37327
Zdieľajte:

"Barani" vyhrali 6:4, trikrát sa presadili v presilovkách. V dvoch prípadoch to bol práve 22-ročný bek, ďalšie dva svoje zásahy pridal v hre piatich proti piatim a dokonca pridal ešte jednu asistenciu, čiže získal až päť bodov, pričom v doterajších siedmich stretnutiach Tipos Extraligy nazbieral dokopy tiež päť. Razom sa okrem iného stal najproduktívnejším hráčom svojho tímu a dotiahol sa bod za najproduktívnejšieho beka súťaže, Jordona Southorna (1+11).

Drew celkovo vyslal sedem striel, odohral 23 minút a 16 sekúnd. Naposledy v najvyššej slovenskej súťaži strelil štyri góly David Pojkar počas ročníka 2011/12. Podarilo sa mu to proti Martinu (05.02.2012). Paradoxne to boli jeho jediné góly v našej lige, kde odohral celkovo sedemnásť stretnutí iba v spomínanom ročníku za Skalicu.

Pozrite si aj

VIDEO Handlovský vtipným spôsobom dostal puk do bránky Romana Durného

Avšak, Drew má na konte ďalších niekoľko historických rekordov, hlavne klubových. Ako prvý obranca dokázal streliť za Banskú Bystricu štyri góly a ako druhý vsietiť hattrick, pred ním sa to podarilo iba Ivanovi Ďatelinkovi. Je prvým hráčom a zároveň aj obrancom "Baranov", ktorý strelil 4 góly v základnej časti najvyššej súťaže. Ak rátame aj play-off, tak úplne prvým štvorgólovým hráčom v zápase bol Petr Kafka v treťom semifinálovom zápase proti Nitre v sezóne 2013/14 (30. marec 2014). Zároveň je rodák z Kingstonu piatym hráčom so ziskom piatich bodov v drese HC ´05. Naposledy sa to v siedmom finále play-off sezóny 2017/18 podarilo Ericovi Faillemu (2+3). Tieto štatistiky pripravil Peter "Nemo" Súkeník.

"Nikdy som nedal ani hetrik, nie to ešte 4 góly. Chutí tento pocit skvele, nesmierne si to užívam. Ešte som minul jednu veľkú šancu, kedy mi tam nepadol puk, mohol som dať i päť gólov, ale aj takto ma chalani poriadne skasírujú v šatni. Odohrali sme v Michalovciach veľmi dobrý zápas, môžeme byť všetci spokojní," povedal po stretnutí Hunter Drew, hráč pod zmluvou v Anaheime Ducks. Spoluhráči ho po stretnutí zaslúžene vyhlásili za muža zápasu. Trochu kuriózne ukončil duel s jedným mínusovým bodom, nakoľko pri presilovkách sa plusky neudeľujú. Dve plusky má za dva góly vo vyrovnanej hre hráčov na ľade, tri mínusky za inkasované góly.

K tomuto kúsku sa vyjadril taktiež tréner Norbert Javorčík: "Pomohli nám presilovky, v ktorých sme strelili tri góly a hlavne Hunter Drew bol mimoriadne efektívny. Hrá veľmi dobre v ofenzíve, aj s Bretonom podporujú útok. Jeho výkon nehodnotím len z pohľadu štyroch gólov, ale aj z toho pohľadu, že je prospešný pre mužstvo," doplnil 46-ročný kouč tímu spod Urpína.

Prečítajte si aj

Miroslav Chudý: Viem, čo sa deje, keď sa tímu nedarí. Pokiaľ som tu, budem sa biť za Michalovce
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články