Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 10 slovenských hokejistov, ktorí stále nemajú klub na sezónu 2020/21

BRATISLAVA - Vybrali desať známych slovenských hokejistov, ktorí stále nemajú klub na sezónu 2020/21. Dôvody sú rôzne, ale ročník je v plnom prúde aj napriek koronavírusu a problémom ním spôsobeným.
Zdroj: 32225
Zdieľajte:

Juraj Majdan

19 bodov v 35 stretnutiach určite nenaplnilo očakávania Košíc ani samotného útočníka. Majdan síce za sebou nemá najvydarenejšiu sezónu, ale určite má stále prívlastok produktívneho útočníka, čo potvrdil napríklad v sezóne 2015/16, kedy vyhral bodovanie najvyššej slovenskej súťaže. Produktívny bol aj vo Zvolene či Nitre.

Branislav Fábry

Aj ďalší ročník mal stráviť v Nových Zámkoch, prekvapivo ale na začiatku septembra v tíme skončil: "V tíme je široký káder a ja som vedeniu a trénerom nezapadal do súčasnej koncepcie," vyjadril sa pred pár dňami. 35-ročný Bratislavčan bol súčasťou novozámockého hokeja od ročníka 2015/16. Fábry v ostatnom ročníku odohral v drese s býkom na hrudi 55 zápasov, v ktorých strelil 2 góly a pridal 9 asistencií.

Prečítajte si aj

VIDEO Matovič zamietol viaceré návrhy športovcov

Rastislav Špirko

Skúsený útočník v minulej sezóne nastupoval za HKM Zvolen, po 45 stretnutiach z klubu odišiel a z niekoľkých ponúk si vybral Duklu Trenčín, kde v dvanástich zápasoch získal deväť bodov. V tíme spod hradu Matúša Čáka ale nepokračuje a hľadá si nové pôsobisko.

Richard a Róbert Hunovci

Dvaja bratia z trojice Hunovcov prišli do materského klubu v roku 2016. Po jednej sezóne odišli na jeden rok opäť do kazašského Pavlodaru, kde v minulosti získali tri majstrovské tituly. Od sezóny 2018/19 sa znova stali súčasťou Liptovského Mikuláša. Zatiaľ čo ich brat Rudolf už dávno podpísal novú zmluvu, Róbert a Richard museli prejsť skúškou. Konečný verdikt, že s nimi Liptáci nepočítajú, bol o to prekvapujúcejší, že ide o veľmi skúsených hokejistov, avšak dôvodom bolo, že na bratskú dvojicu nie sú financie.

Marcel Melicherčík

Až na začiatku januára 2020 podpísal zmluvu s Banskou Bystricou. Na klub teda čakal takmer rok, keďže od záveru sezóny 2018/19 nikde nepôsobil. Skúsený gólman navyše prijal rolu dvojky za Tylerom Beskorowanym, potom prišiel koronavírus. Že by 33-ročný Popradčan čakal aj tentoraz?

Timotej Šille

Stále mladý 25-ročný útočník minulú sezónu začínal v maďarskom Fehervári hrajúcom EBEL ligu, potom posilnil Banskú Bystricu a ročník dokončil v Nových Zámkoch. Celkovo absolvoval 43 stretnutí, získal len 17 bodov. V minulosti hrával aj za Nitru či Skalicu, vyskúšal si zámorskú QMJHL aj švédsku súťaže.

Tomáš Hričina

30-ročný Košičan v minulej sezóne nastupoval za nováčika z Michaloviec a počas posledného prestupového dňa posilnil prekvapivo Banskú Bystricu. Stihol za ňu odohrať sedem stretnutí a získať štyri body. Hričina má bohaté skúsenosti najmä z pôsobenia v Košiciach a Bardejove, dvakrát reprezentoval Slovensko na seniorskej úrovni.

Prečítajte si aj

S Tipos extraligou sa rozlúčil vysokou výhrou, z kádra Slovana odchádza slovenský mladík

Tomáš Malec

Už 38-ročný bek nikdy nehral seniorský hokej na Slovensku. Od roku 2008 nepretržite pôsobil v českej Extralige za Třinec, Chomutov, Vítkovice a posledných šesť sezón strávil v Brne, s ktorým sa tešil z dvoch majstrovských titulov. Nastúpil aj na 46 stretnutí v NHL. V júli avizoval, že podľa všetkého ukončí kariéru, ale definitívne to stále nepotvrdil.

Ivan Baranka

Aj tento skúsený obranca je na tom podobne. Po sezóne 2019/20 takisto skončil v Brne a rovnako rozmýšľa o konci kariéry, za čo môžu zdravotné problémy. Baranka toho na reprezentačnej úrovni odohral veľmi veľa. Bol pri striebre z MS 2012, celkovo na svetovom šampionáte štartoval štyrikrát a v troch prípadoch reprezentoval na ZOH (2010, 2014 a 2018). Zahral si za New York Rangers v NHL, dlho pôsobil v KHL a vyskúšal si hokej vo Švédsku aj Česku.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články