Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Matovič zamietol viaceré návrhy športovcov

BRATISLAVA - Utorková diskusia premiéra SR Igora Matoviča s predstaviteľmi športových odvetví nič nové nepriniesla. Ďalšie rokovanie je na programe vo štvrtok 12. novembra a o deň neskôr by mal byť vyrieknutý finálny ortieľ v tejto otázke.
Zdroj: 36755
Zdieľajte:

Od 1. októbra je zákaz organizovať hromadné podujatia vrátane športových. Zástupcovia športov žiadali opäť aspoň 500 divákov na tribúnach v interiéri a 1000 divákov v exteriéri. Plavci pre zmenu chceli presadiť návrh, aby jeden plavec mohol športovať na 20 m. Fitnesscentrá požadovali jedného človeka na 30 m. Opatrenia by sa mohli postupne uvoľňovať na základe klesania denného kĺzavého mediánu. V pondelok krízový štáb vytvoril dve karanténne krízové centrá. Jedno vzniklo v Šamoríne a druhé vo Zvolene.

Prečítajte si aj

Patrick McNally má po odchode z Nitry nové pôsobisko: Zahrá si s vlaňajším legionárom Trenčína

"Po vstupe do 'bubliny' bude musieť športovec zostať dva - tri dni v tzv. špinavom režime v inom pavilóne. Potom odtiaľ vylezie a môže trénovať. Momentálne sa čaká už len na technické usmernenia, ktoré sa musia dotiahnuť," uviedol pre RTVS štátny tajomník pre šport Ivan Husár. "Nemáme žiadny technický limit, aby sme okamžite nemohli začali ponúkať naše športoviská. Prázdny kolos pre pár ľudí však pre nás nemá význam prevádzkovať. Bude to teda podmienené určitým objemom, ktorý bude využívaný pri karanténnom režime," pridal svoj názor Juraj Bača, predseda predstavenstva X-Bionic Sphere v Šamoríne.

Prečítajte si aj

S Tipos extraligou sa rozlúčil vysokou výhrou, z kádra Slovana odchádza slovenský mladík

"Sme schopní vyblokovať celý jeden pavilón. Máme štyri športy - plávanie, synchronizované plávanie, vodné pólo a diaľkové plávanie. To je dokopy približne 150 reprezentantov a to sa bavíme len o reprezentantoch," podčiarkol Ivan Šulek, prezident SPF.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: RTVS

Diskusia

Podobné články