Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Radšej veľký gól ako odchod mladíka na nosidlách, hovorí niekdajšia legenda NHL

TORONTO - Ako hráč obliekal dresy New Jersey, St. Louis, Detroitu a NY Rangers, no dnes šéfuje Torontu.
Zdroj: 37125
Zdieľajte:

51-ročný bývalý skvelý hokejista Brendan Shanahan bol mimoriadne pracovitý a húževnatý športovec. Postupom času už však veľmi neuznáva súčasný herný štýl, ako to bral v časoch svojho pôsobenia.

Pozrite si aj

VIDEO Súboj kamzíkov na ľade

„Myslím si, že spôsob, akým sa hrá dnes, nie je nevyhnutne spôsob, akým som hrával ja. Viem, že ľudia bývajú na mňa nahnevaní, keď hovorím takéto veci, ale nenadchne ma, keď vidím veľký bodyček. Nadchne ma, keď vidím veľký gól. Nechcem vidieť, ako ktokoľvek z tých mladých chlapcov opúšťa ľad na nosidlách,“ vyjadril sa v zámorskom podcaste SmartLess trojnásobný víťaz Stanley Cupu s Detroitom (1997, 1998 a 2002).

Prečítajte si aj

Bývalý útočník Slovana Bratislava bol odsúdený na 4 roky väzenia

Draftová dvojka New Jersey z roku 1987 sa sama dostávala do bitiek so súpermi. Celkovo pästne ukázal v 90 prípadoch. Shanahan je zástancom pästných súbojov, ale len vtedy, ktoré vyplynú z hry. Dodáva, že vopred dohodnuté súboje už vyšli z módy.

Prečítajte si aj

Predsezónna posila HC Košice skončila, Šťastný: Sú za tým osobné dôvody, ktoré nebudeme komentovať

„Ak vidím bitku v hokeji, tak je to preto, že niekto chráni niekoho alebo niekto niekoho zastrašuje a vy sa na to snažíte reagovať. V hokeji je na to pravdepodobne stále miesto, ale využívať to ako nástroj na zastrašenie alebo zranenia súpera, neviem, od toho sa upúšťa,“ doplnil v podcaste Brendan Shanahan, prezident klubu NHL Toronto Maple Leafs.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: slovaknhl.sk

Diskusia

Podobné články