Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Millera sa po škandále so šikanovaním mentálne postihnutého spolužiaka vzdal okrem Arizony aj ďalší tím

GRAND FORKS - V zámorí sa pred pár dňami začalo riešiť, prečo Arizona Coyotes vôbec draftovala tento rok z celkového 111. miesta Mitchella Millera. O ňom sa už pred výberom mladíkov vedelo, že na strednej škole šikanoval mentálne postihnutého spolužiaka tmavej pleti.
Zdroj: 36763
Zdieľajte:

Pred zhruba štyrmi rokmi bol tento obranca dokonca súdený za to, že šikanoval Isaiaha Meyera-Crothersa. Okrem iného ho mal s ďalšími kamarátmi biť päsťami, rasisticky urážať, pričom používal aj "N-slovo", udrieť o stenu či dokonca jesť sladkosti z pisoára. Existujú aj videá či výpovede spolužiakov. Miller bol dokonca v roku 2016 uznaný vinným. Dostal niekoľko hodín verejnoprospešných prác.

Prečítajte si aj

Za akých podmienok by mohol Erik Černák opustiť Tampu Bay?

Najhoršie na celej situácii je fakt, že kluby NHL o tejto skutočnosti vedeli, preto Millera prehliadali počas prvých troch kôl. Jeho hokejové kvality sú totiž vysoké až tak, že mohol byť vybraný oveľa skôr. O škandále zo strednej školy vedel aj prezident Coyotes - Xavier Gutierrez, sám to priznal. Organizácia z Arizony ale vo štvrtok vydalo vyhlásenie, kde sa nakoniec vzdalo práv na Millera. Zároveň sa ospravedlnilo spomínanému Isaiahovi Meyer-Crothersovi, že si vôbec Millera vybrali.

"Krváca mi z toho srdce, keď som sa dozvedel, že bol draftovaný. Je hlúpe, že si Coyotes nedokázali zistiť, čo sa stalo v minulosti," povedal krátko po drafte Meyer-Crothers. Pre Arizonu Coyotes teda draft 2020 dopadol katastrofálne. Voľbu v 1. kole nemali, keďže ju vymenili, ťah z 2. kola im bol odobraný kvôli tomu, že nelegálne testovali hráčov pred draftom a treťokolovú voľbu minuli na hráča, ktorého sa zakrátko vzdali, teda Mitchella Millera.

Teraz sa rodáka zo Sylvanii v Ohiu vzdala aj University of North Dakota (NCAA), kde mal v novom ročníku pôsobiť. Vedenie oznámilo, že mu nedovolí zapojiť sa do hokejového programu a oficiálne ho z tímu vyradila.

Zaujímavosťou je, že dokonca aj na renomovanom webe eliteprospects.com svieti pri profile Millera logo proti šikanovaniu. 18-ročný bek odohral posledné dve sezóny v USHL za Cedar Rapids RoughRiders a Tri-City Americans, kde sa dostal do All-Stas tímu celej ligy v sezóne 2019/20, pričom od tohto ročníka je súčasťou University of North Dakota v NCAA. Na konte má aj niekoľko štartov za juniorské reprezentácie USA, v roku 2019 hral dokonca na Hlinka Gretzky Cupe.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: prohockeyrumours.com

Diskusia

Podobné články