Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Komu sa najviac darí v európskych súťažiach? Nestarnúci Datsyuk, vo Švédsku žiari Slováci

BRATISLAVA - Pozreli sme sa po celej Európe ako to vyzerá v produktivite a vybrali sme hráčov, ktorým sa darí najviac. Schválne sme vynechali českú Extraligu, nakoľko sa už niekoľko dní nehrá a nemecká DEL-ka ešte nezačala.
Pavel Datsyuk Detroit.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

KHL

28-ročný útočník Alexei Makeyev z Avtomobilistu Jekaterinburg zatiaľ tróni na čele produktivity KHL, nazbieral 23 bodov (12+11), čo je o štrnásť menej ako mal za celý predošlý ročník. Krídelník Sergei Tolchinsky získal 22 bodov v 18 zápasoch, jeho prestup do Avangardu Omsk teda môže hodnotiť pozitívne, nakoľko rovnaký počet bodov mal za 40 duelov minulej sezóny v CSKA Moskva. Skúsený Fín Jori Lehterä takisto prežíva po prestupe z SKA Petrohrad do Spartaku Moskva obrodenie, má 21 bodov v 17 zápasoch, potrebuje už len ďalších deväť na prekonanie svojho zápisu z minulej sezóny.

Prečítajte si aj

OHL a WHL odštartujú až v januári resp. februári, najlepší hráči si našli alternatívu

Nestarnúci 42-ročný Pavel Datsyuk v minulej sezóne nazbieral za Avtomobilist Yekaterinburg 22 bodov, teraz ich má o dva menej počas osemnástich stretnutí. Najproduktívnejší obranca minulého ročníka, Mikko Lehtonen pokračuje vo skvelej forme, bodoval už 16-krát počas 14 zápolení. Torpedo Nižny Novgorod získalo v podobe Chrisa Widemana výborného two-way obrancu, 30-ročný dlhoročný hráč NHL doposiaľ nazbieral trinásť bodov. Zo Slovákov je na tom najlepšie Libor Hudáček (3+6).

SHL

Vo Švédsku je situácia jasná. Marek Hrívik je stále na čele produktivity (4+14), nasleduje center Carter Camper (7+10) a Peter Cehlárik, ktorý dopĺňa prvý útok Leksandu, nazbieral 14 bodov (8+6), patrí mu štvrtá priečka. Medzi nich sa na tretiu pozíciu dostal iba Jonatan Berggren (Skellefteå AIK) so 16 bodmi (2+14). Američan Broc Little odohral iba osem zápasov, podarilo sa mu získať 12 bodov. Najlepší strelec Jesper Frödén zaznamenal deväť presných zásahov.

Liiga

Na čele produktivity je trio dvanásťobodových hráčov - Arttu Ruotsalainen (Ilves), Eetu Koivistoinen (Lukko) a Petri Kontiola (HPK). Prví dvaja menovaní ich nazbieral za desať stretnutí, tretí hral o jeden zápas menej. Stále iba 21-ročný Valtteri Puustinen z HPK zatiaľ nastúpil trikrát, strelil dva góly a pridal tri asistencie, má teda najlepší priemer. Rus Vitali Abramov hosťujúci z Ottawy v Jukurite stihol päť duelov so 7 bodmi. Slovák Kristián Pospíšil (Lukko) je najlepším Slovákom (3+6), nasleduje Pavol Skalický (Lukko) s bilanciou 3+5. Tomáš Záborský strelil tri góly a na rovnaký počet asistoval.

NLA

Genève-Servette HC má v kádri veľmi produktívne duo. Linus Omark získal za šesť stretnutí jedenásť bodov (2+9), Kanaďan Eric Fehr získal iba o jeden menej (7+3). Desať bodov má tiež Denis Hollenstein, o jeden menej napríklad Čech Roman Červenka. Christopher DiDomenico, Julius Nättinen a dokonca aj obranca Ryan Gunderson potrebovali na osem bodov len päť zápasov. Spomínaný fínsky útočník dokonca všetky body získal za góly, čiže 5 stretnutí, osem gólov.

Ostatné súťaže

V druhej najvyššej švédskej lige nazbieral za sedem stretnutí skvelých šestnásť bodov útočník Jonathan Dahlén. 22-ročný hokejista strelil šesť gólov a pridal 10 asistencií, v predošlom ročníku zaknihoval až 82 bodov v 52 dueloch. Práva na neho stále vlastní San José Sharks. Najproduktívnejším hráčom EBEL je Dragan Umicevic, ktorému prvenstvo patrilo aj na konci predošlého ročníka. V deviatich stretnutí zaznamenal pätnásť bodov. Druhý Colin Campbell ich má štrnásť, ale v 7 dueloch.

V Erste lige sú na prvých troch miestach traja hráči z MAC HKB Újbuda, všetci odohrali 8 zápasov. István Sofron získal 18 bodov, Krisztián Nagy 17 a Brance Orbán 13. Riley Brace z EHC Winterthur nazbieral 15 bodov v druhej švajčiarskej lige, útočník Guillaume Asselin má len o jeden menej.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články