Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kapitáni českej Extraligy apelujú na premiéra Andreja Babiša: Cítia krivdu

PRAHA - Česká Tipsport extraliga je pozastavená od 12. októbra.
Zdroj: 32157
Zdieľajte:

Česká vláda pozastavila kultúrne aj športové podujatia v horizonte 14 dní. Táto prestávka už trvá dlhšie a počet nakazených na ochorenie COVID-19 neklesá. Práve naopak. Štrnásti kapitáni extraligových klubov prostredníctvom prezidenta Českej asociácie hokejistov napísali otvorený list premiérovi Andrejovi Babišovi. "Súčasnými krízovými opatreniami vlády nie je ohrozená len konkurencieschopnosť našich hokejových reprezentácii, ale existencia českého hokeja ako takého," zdôrazňujú vo svojom liste.

Prečítajte si aj

Hviezdny Jágr odmieta nosiť rúško a hovorí: Stále verím, že niekto dostane rozum

Suma summarum, Česi poukazujú na tie isté faktory, ako u nás na Slovensku. Kluby nemajú príjmy od reklamných partnerov, zo vstupného a hráčske zmluvy nie je možné spĺňať. V neposlednom rade sa urobil prieskum, podľa ktorého si už väčšina mužstiev prešla nákazou. Pozitívne testovaných od augusta bolo 73,3%.

Prečítajte si aj

O týždeň budú opäť vo forme, debut Makarova je reálnejší

"Sme pripravení svojou disciplinovanosťou, citom pre fair-play a úctou nielen voči pravidlám, ale predovšetkým k sebe samým, súperom, členom realizačných tímov, funkcionárom klubov, sponzorom, fanúšikom a všetkým obyvateľom Českej republiky túto nádej spoločnosti poskytnúť," zaznelo jedno z postojov hokejistov k aktuálnej situácii v krajine.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: isport.cz

Diskusia

Podobné články