Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Česku sa nepáči, že Rusi berú na prestížny turnaj juniorský výber: Sami však nominovali ôsmich hráčov do 20 rokov

PRAHA - Rusko chce na tradičný hokejový Karjala Cup poslať reprezentáciu zloženú výhradne z juniorov do 20 rokov. Rozhodnutie Ruskej hokejovej federácie vyvolalo kritiku od zvyšných účastníkov turnaja seriálu Euro Hockey Tour - Česka, Fínska i Švédska.
Zdroj: 33398
Zdieľajte:

"Trúfam si tvrdiť, že nominácia ruskej dvadsiatky je určitá degradácia turnaja a celej série Euro Hockey Tour. Aj keď hodnotenie nepatrí do mojich kompetencií, tak si myslím, že je to zo strany ruskej federácie iba zámer vymyslieť pre ich dvadsiatku program pred majstrovstvami sveta," citoval portál sport.cz slová trénera českej reprezentácie Filipa Pešána.

Prečítajte si aj

Detva mala po karanténe prvý tréning vo štvrtok, v piatok odohrá zápas proti Novým Zámkom

Mladý ruský tím tak môže dostať na budúci týždeň na turnaji v Helsinkách málo očakávanú príležitosť na kvalitnú previerku pred juniorskými MS na prelome rokov v kanadskom Edmontone. "Myslím si, že to od nich nie je úplne fér. Mohol sa z tohtoročnej Karjaly urobiť turnaj dvadsiatok a potom by to bolo pre všetky strany fér," dodal Pešán.

Ten na ruský krok i na početné ospravedlnenia vo vlastnom výbere zareagoval zaradením ôsmich mladíkov z juniorského národného tímu do svojej nominácie. Účasť ruského tímu do 20 rokov na Karjala Cupe však stále nie je definitívna, o situácii majú ešte rokovať všetky štyri krajiny seriálu Euro Hockey Tour.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články