Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Chytal v NHL aj Austrálii, za Zvolen či Bratislavu Capitals: Skúsený kanadský brankár ukončil kariéru

LEDUC - 37-ročný kanadský brankár Matt Climie sa rozhodol ukončiť svoju profesionálnu hokejovú kariéru. Informoval o tom na svojom instagramovom konte.
Zdroj: 24317
Zdieľajte:

"Nikdy by mi nenapadlo, že hokej tak zásadne ovplyvní môj život. Za všetko čo mám vďačím tomuto športu. Dal mi nekonečné množstvo zážitkov. Končím hrdý na uplynulých dvadsať rokov. Počas uplynulých mesiacov som tušil, že sa blíži toto rozhodnutie," uviedol na sociálnej sieti.

Prečítajte si aj

Kálanie dreva, hra na gitare či upratovanie izby: Čo robia v karanténe hráči Banskej Bystrice?

Rodák z kanadského mesta Ludec nebol draftovaný. Po štyroch rokoch v univerzitnej NCAA na Bemidji State University sa ale upísal organizácii Dallasu Stars. V NHL zaň nastúpil na štyri stretnutia počas dvoch sezón. Následne putoval do Phoenixu Coyotes, kde kryl bránku tímu profiligy ešte raz. V drese Vancouveru Canucks sedel na striedačke ako dvojka, ale do hry sa nedostal.

V roku 2015 sa vybral do Európy. Dve sezóny bol jednotkou nemeckého Straubing Tigers, ročník 2017/18 odštartoval v bránke HKM Zvolen, po jedenástich stretnutiach sa porúčal. Posilnil HC Bolzano. Vzápätí chytal aj za HC Innsbruck, Sheffield Steelers a HDD Jesenice. V roku 2019 sa stal súčasťou austrálskeho CBR Brave. Titul síce nevyhral, ale bol vyhlásený najlepším brankárom AIHL.

Vo februári tohto roku podpísal kontrakt s iClinic Bratislava Capitals, pred ukončením SHL kvôli koronavírusu stihol nastúpiť štyrikrát. Climie v roku 2015 vyhral s Kanadou slávny Spengler Cup.

Prečítajte si aj

Slovan je po karanténe späť na ľade, pozná už najbližší program zápasov: Chýba však jeden hráč, ktorý bol na operácii
Zdieľajte:
Zdroje informácií: eliteprospects.com, instagram.com

Diskusia

Podobné články