Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Profesionálna kariéra v NHL je ukončená: Český útočník má vlastný klub, za ktorý možno nastúpi

PRAHA - Český útočník Martin Hanzal oficiálne ukončil profesionálnu kariéru v NHL.
Zdroj: 37005
Zdieľajte:

Odchovanec Českých Budějovíc ukončenie aktívnej činnosti dlhodobo zvažoval kvôli pretrvávajúcim problém s boľavým chrbtom.

Prečítajte si aj

Špirko si myslí, že patrí k najlepším hráčom extraligy, Radivojevič eviduje stovky mailov od hokejistov

„Je to trochu úľava, pretože v posledných pár rokoch som si nebol istý, či odohrám ďalší zápas NHL alebo či budem znova zdravý, a teraz je to oficiálne: Končím kariéru NHL. Ak by som bol zdravý, tak by som pravdepodobne stále hral, ale po troch operáciách chrbta a hlavne po tej poslednej to už jednoducho viac nedokážem. Po poslednej operácii som robil všetko, čo som mohol, a trvalo mi rok, kým som sa postavil na ľad,“ povedal Hanzal pre zámorské médiá.

Prečítajte si aj

Zomrel otec Andreja Kmeča: Vychoval hráčov ako Kolník, Stümpel či Milo

33-ročný dvojmetrový center bol v NHL od roku 2007, do ktorej nastúpil ako hráč vtedajšieho Phoenixu Coyotes. Mužstvo zmenil po desiatich rokoch, keď posilnil Minnesotu Wild. Kariéru ukončil v Dallase Stars. Po boku slovenského obrancu Andreja Sekeru ale zo zdravotných dôvodov neodohral žiadny zápas.

Prečítajte si aj

VIDEO Dôjde k výmene pätnásťročnej opory Chicaga Blackhawks? Jeho túžbou je však zisk ďalšieho Stanley Cupu

Martin Hanzal počas leta spoločne s bývalými českými hráčmi založili klub HC Samson České Budějovice, ktoré účinkujú v Krajskej lige a možno za neho bude hrávať. V kádri sú osobnosti ako František Mrázek, Václav Nedorost, Radim Vrbata, Jiří Hanzal či Rostislav Klesla.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: slovaknhl.sk

Diskusia

Podobné články