Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Na zápasoch Tipos Extraligy by mohli byť diváci, ak sa preukážu negatívnym testom

BRATISLAVA - Futbalový klub FC DAC 1904 Dunajská Streda sa pred zápasom proti Slovanu Bratislava rozhodol bezplatne otestovať svojich permanentkárov, ak by mali negatívny test na koronavírus, tak by im bol umožnený vstup na štadión. Túto iniciatívu však Úrad verejného zdravotníctva nakoniec nepovolil.
Zdroj: 36830
Zdieľajte:

Portál hokejovysvet.sk ale zisťoval, či by obdobný scenár, dokonca uľahčený hromadným testovaním, nemohol byť možný aj na hokeji. Vo všeobecnosti totiž stále platí, že ak sa človek preukáže negatívnym testom na koronavírus nie starším ako 12 hodín pred začiatkom hromadného podujatia, môže byť vpustený na, v tomto prípade, zimný štadión. Tu sa naskytá veľká možnosť počas víkendov, kedy na Slovensku bude hromadné testovanie.

Prečítajte si aj

V Španielsku vyhral dva tituly, Martin uprednostnil pred ponukou z Francúzska. Ako sa hrá hokej v Barcelone?

Príklad: Fanúšik by chcel ísť v piatok/nedeľu na zápas Tipos Extraligy. Ten sa začína o 18:00. Ak sa dá otestovať počas dňa od 6:00 a obdrží negatívny výsledok testu, teoreticky by mohol byť vpustený na hromadné podujatie, pretože splnil všetky nariadenia. Toto platí vďaka výnimke, ktorá bola prijatá pri zákaze vychádzania. Hovorí o tom aj vyjadrenie Úradu verejného zdravotníctva SR.

"Výnimku z týchto zákazov majú hromadné podujatia, ktorých všetci účastníci budú v dobe začiatku hromadného podujatia disponovať negatívnym výsledkom RT-PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie, na ochorenie COVID-19 nie starším ako 12 hodín. Uvedené hromadné podujatia musia byť ohlásené na miestne príslušnom regionálnom úrade verejného zdravotníctva najneskôr 48 hodín pred jeho začiatkom, pričom je potrebné uviesť presný čas a miesto jeho konania.

Prečítajte si aj

Sme radi za každý deň, kedy niečo zarobíme pre naše rodiny, tvrdí Bartánus. Koronavírus by už mohol Michalovce obísť

Za dodržania týchto podmienok je na uvedenom podujatí možné podávať pokrmy alebo nápoje. Za dodržania hore uvedených podmienok je v momentálnej situácii povolené sa zúčastniť hromadného podujatia ak sa všetci účastníci preukážu negatívnym výsledkom testu na COVID 19 nie starším ako 12 hodín," píše sa vo vyjadrení, ktoré pre hokejovysvet.sk poskytol Úrad verejného zdravotníctva SR.

ANKETA: Mali by podľa vás byť diváci za týchto podmienok vpustení na štadión?

  • Áno

    93%

  • Nie

    8%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články